skip to Main Content

Argentiinalaisin askelin kohti syksyä

Argentiinalaisin Askelin Kohti Syksyä
Argentiinalaista tangoa Sataman valoissa

Elokuun lopussa järjestetyssä Sataman valot –tapahtumassa monet ihailivat taidokasta tangoesitystä, jonka koreografiasta ja esittämisestä vastasi EKKOn tanssinopettaja Emilio Cornejo yhdessä tanssiparinsa kanssa. Musikaalisesta perheestä tuleva Emilio aloitti tanssiharrastuksensa 5-vuotiaana folklore argentinon eli argentiinalaisten kansantanssien parissa.

– Kansantanssit opitaan yleensä perhepiirissä, sillä Argentiinassa tanssi on olennainen osa kulttuuriperintöä, Emilio kertoo.

Kansantanssien lisäksi Emilio opiskeli myös klassista ja modernia tanssia sekä jazzia.  Tanssinopettajana hän debytoi jo 17-vuotiaana. Vuonna 2008 Emilion tie johti Italiaan. Työskenneltyään tanssinopettajana monessa eri Euroopan maassa päätyi hän

Tanssinopettaja Emilio Cornejo

Lappeenrantaan syksyllä 2017. Etelä-Karjalan kansalaisopistossa EKKOssa Emilio opettaa tulevana lukuvuonna argentiinalaista tangoa ja Folklore argentino –nimistä tanssikurssia, jolla opetellaan argentiinalaisia kansantansseja.

– Folklore argentinossa eli argentiinalaisessa kansantanssissa yhdistyvät alkuperäiskansojen, eurooppalaisten ja afrikkalaisten vaikutteet, mikä näkyy rytmeissä, soittimissa ja liikekielessä. Tango on vain yksi argentiinalaisista kansantansseista, joskin niistä tunnetuin, Emilio toteaa.

Argentiinalaisessa kansanmusiikissa käytetään runsaasti kitarasäestystä ja erilaisia rytmisoittimia.
Tanssipaikoissa soi usein elävä musiikki, varsinkin tangoa tanssitaan yleensä orkesterin säestyksellä. Argentiinalaisia kansantansseja tanssitaan yksin, parin kanssa sekä ryhmässä. Näin ollen kurssille voi tulla yksinkin, paria ei tarvitse välttämättä olla mukana. Argentiinalaisten tanssien opettelemiseen ei Emilion mukaan tarvitse muuta kuin kipinän tanssia, sillä tanssi ei vaadi aiempaa kokemusta eikä erityisiä varusteita. Tunneille voi tulla sukat jalassa tai vaikka paljain jaloin.

– On itse asiassa parempi, jos opiskelijoilla ei ole aiempaa tanssitaustaa tai kokemusta tanssiopinnoista. Argentiinalaisissa kansantansseissa on paljon vapautta, joten aina voi soveltaa oman mielensä mukaan, Emilio toteaa.

Tanssiharrastusta Emilio suosittelee kaikille, sillä tanssin avulla ihminen voi tutustua itseensä ja tapaansa olla sekä oppia hengittämään paremmin. Lisäksi tanssitunnit ovat oiva paikka tavata ihmisiä ja voi luoda uusia kontakteja.

Tanssin maailmassa on loppumattomasti opittavaa. Monitaituri Emiliollakin on toiveissaan laajentaa tanssitaitoja stepin puolelle

– Seuraavaksi haluaisin opetella erilaisia steppi-tansseja kuten irlantilaista kansantanssia riverdancea, flamencoa ja malamboa, Emilio naurahtaa.

Emilion opettama Folklore argentino –tanssikurssi alkaa EKKOssa 14.9.2018 ja argentiinalaisen tangon kurssi Tango argentino 6.10.2018. Ilmoittautuminen kursseille on käynnissä.

Pin It on Pinterest

Back To Top