skip to Main Content

Digineuvontaa tarjoava maksuton digipiste aloittaa EKKOssa 8.3.2019

Digineuvontaa Tarjoava Maksuton Digipiste Aloittaa EKKOssa 8.3.2019
Digipiste aloittaa toimintansa 8.3. klo 10.30-14.30

Etelä-Karjalan kansalaisopistossa (EKKO) käynnistyi alkuvuonna digihanke, jossa kokeillaan uusia toiminta- ja koulutusmalleja aikuisten digitaitojen vahvistamiseksi. Hanke on kaksivuotinen ja se on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön Digiaikakauden taidot –ohjelmaa.

Toiminta käynnistyy EKKOssa matalan kynnyksen digipisteen avaamisella 8.3.2019. Digipiste on kaikille avoin, maksuton digineuvontapalvelu, johon voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista. Digipiste palvelee opistotalolla (Pohjolankatu 27) perjantaisin 8.3.–12.4.2019 klo 10.30–14.30. Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi 8.3. digipisteessä on myös kahvitarjoilu. Osallistujat tuovat digipisteeseen oman digilaitteensa. Laitteiden käytössä opastaa opiston tietotekniikkakouluttaja Pasi Litmanen. Opastajina voi toimia myös opiston kouluttamia digitutoreita.

  • Digipisteeseen voi tulla pienen tai isommankin älylaitepulman kanssa. Osallistujat voivat tulla kysymään neuvoja oman puhelimensa, tietokoneensa tai tablettinsa käytöstä. Paikan päällä on myös mahdollista kokeilla kansalaisopiston laitteita, kertoo tietotekniikkakouluttaja Pasi Litmanen.


Syksyllä 2019 käynnistyy myös eri puolilla kaupunkia ja sen reuna-alueita kiertävä digipiste, josta saa opastusta erilaisiin digipulmiin.

Digineuvontaa vertaiseltaan – EKKO etsii digitutoreita vapaaehtoistyöhön

Hankkeen aikana koulutetaan vertaisneuvojia, jotka toimisivat digitutoreina hankkeen aikana ja sen päätyttyä. Digitutorin tehtävänä on avustaa tietotekniikkakouluttajaa digipisteessä ja –pajoissa. Lisäksi digitutor toimii vertaisneuvojana lähiyhteisölleen. Digitutorin tehtävästä kiinnostuneita pyydetään olemaan yhteydessä EKKOn koulutussuunnittelija Sanna Laukkariseen.

  • Digitutorin ei tarvitse olla tietotekniikan ammattilainen. Hyvillä tietoteknisillä perustaidoilla ja kannustavalla asenteella pärjää digineuvonnassa pitkälle, vakuuttaa koulutussuunnittelija Sanna Laukkarinen.

Lisätietoja:

Sanna Laukkarinen, p. 050 555 1676, sanna.laukkarinen@ekko.fi
Pasi Litmanen, p. 050 555 7271, pasi.litmanen@ekko.fi

www.ekko.fi

Pin It on Pinterest

Back To Top