fbpx
skip to Main Content

EKKO Tour tarjoaa kurssimaistiaisia 8.-luokkalaisille

EKKO Tour Tarjoaa Kurssimaistiaisia 8.-luokkalaisille

Opisto järjestää nelipäiväisen EKKO Tourin lappeenrantalaisissa peruskouluissa. Kyseessä on 8.-luokkalaisille suunnattu tapahtuma, jonka tarkoituksena on tehdä EKKOn tarjoamia harrastusmahdollisuuksia tutuksi nuorille. EKKO Tour on osa opiston Nuorten EKKO –hanketta, johon Opetushallitus on myöntänyt laadunkehittämisrahaa vuosille 2017–2018.

– Menemme yläkouluille esittelemään toimintaamme hyvin yksinkertaisesta syystä – hankkeen päämääränä on tavoittaa nuoret. Helpoiten tämä onnistuu jalkautumalla sinne, missä nuoret ovat, kertoo hanketyöntekijä Hanna-Maija Harju opistolta. Lappeenrannan yläkouluissa on satoja oppilaita, ja jotta kaikki pääsisivät kunnolla osallistumaan, täytyi kohderyhmää hieman kaventaa. Nyt mukaan valikoitui neljä koulua, jotka lähtivät innolla mukaan päivien toteutukseen.

Ensimmäinen EKKO Tour -päivä järjestettiin 15.5.2018 Lappeenrannan Steinerkoululla, jossa toiminnallisia maistiaisia tarjottiin parin tunnin ajan kymmenessä eri pisteessä. Nuorille oli tarjolla esimerkiksi joogaa, lasikorujen valmistusta, akvarellimaalausta, raapekartonkiin piirtämistä sekä alumiinikorujen ja –avaimenperien valmistamista. Lisäksi paikalla oli liikunnallisia pisteitä ja japanin kieltäkin pääsi harjoittelemaan.

– Uskomme, että EKKO Tourin myötä nuoret ovat tietoisempia, kuinka paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia kansalaisopisto tarjoaa ja että ovemme ovat auki kaikenikäisille ja kaikenlaisille harrastajille. Totta kai haluamme myös houkutella nuoria osallistumaan kursseillemme, sanoo Hanna-Maija Harju, joka on yhdessä rehtori Emilia Valkosen kanssa koordinoinut EKKO Touria.

EKKO Tourissa on mukana yhteensä 11 opiston opettajaa, jotka vetävät oman ammattiosaamisalansa pisteitä. Opiston rehtori ja apulaisrehtori testaavat puolestaan nuorten EKKO-tietoutta leikkimielisellä Kahoot-tietovisalla.

 

Tällä viikolla EKKO Tour jatkuu Lauritsalan, Sammonlahden ja Kimpisen yläkouluilla. Tällöin nuoret pääsevät kokeilemaan esimerkiksi sarjakuvapiirustusta ja hiustenletitystä sekä näkevät, mitä kaikkea savesta syntyy ja millaista on korukivenhionta.

Lisätietoja:
Hanna-Maija Harju, p. 050 555 1676, hanna-maija.harju@ekko.fi

Pin It on Pinterest

Back To Top