skip to Main Content

EKKOn kevät käynnistyy kädentaitojen ja rentoutumisen merkeissä

EKKOn Kevät Käynnistyy Kädentaitojen Ja Rentoutumisen Merkeissä


Etelä-Karjalan kansalaisopiston (EKKO) kevätkausi käynnistyy 14.1.2019 alkavalla viikolla. Jo ennen varsinaisen opetuskauden alkua opistotalolla järjestetään Tammikuun intensiivijooga 7.1.–11.1. sekä Mindfulness-tutustumisviikonloppu 12.–13.1. Kädentaitojen ystävät pääsevät ottamaan varaslähdön kevätkauteen Illanvirkkujen savisissa tammikuun perjantaissa alkaen 11.1.  

Suosittua Yinjoogaa, mindfullnesia ja latinorytmejä

Opiston kevättarjonnassa on runsaasti hyvään oloon ja rentoutumiseen keskittyviä kursseja. Syksyllä suursuosion saanut Yinjooga jatkuu tammikuussa lisäryhmin. Lisäksi ohjelmasta löytyy uusia joogakursseja, kuten Seasonal jooga flow ja Parijooga. Kevättalvella rauhoitamme tahtia 3.3.2019 järjestettävässä Hyvän olon joogasunnuntaissa, jossa yhdistyvät joogaharjoitus ja mindfulness. Mindfulnessista kiinnostuneille on tarjolla myös intensiivisempi 8-viikon MBSR-kurssi, jolla perehdytään syvemmin tietoisen läsnäolon harjoittamiseen yhteisten harjoitusten ja kotiharjoitteiden kautta.

Tanssinharrastajille on luvassa kevätkaudella runsaasti latinorytmejä salsan, reggaetonin ja folklore argentinon parissa. Katu-uskottavia tanssiliikkeitä voi tulla hiomaan kuntoon esimerkiksi Dancehall-  ja Street dance –tunneille.  

Herkullista hapanleipää, palkittua kahvia ja retkisuunnistusta

Helmikuussa opisto järjestää lyhytkurssin Vehnäleipää hapanjuurella, jolla opetellaan valmistamaan herkullista leipää hapanjuurta käyttäen. Maaliskuussa kahvinystäviä puolestaan hemmotellaan Paremman uuton kahvikurssilla Lehmus Roasteryn tiloissa.

Helmi-maaliskuussa on aika suunnata katseet tulevaan kevääseen ja kesään Ihan pihalla –puutarhakurssilla, jolla voi saada neuvoja esimerkiksi puiden ja pensaiden leikkaamiseen. Huhtikuussa ohjelmassa on uutuuskurssi Suunnista metsään, johon kuuluu perusasioihin tutustumisen lisäksi kolme maastoiltaa.

Tietotekniikassa aktiivinen kevätkausi

Tietotekniikan opetustarjonnasta voi valita mieluisensa lyhytkurssin, IT-pajan tai koko lukukauden kestävän kurssin. Kevään teemoja ovat esimerkiksi 3D-mallinnus, videoeditointi, Windows 10 ja toimisto-ohjelmat kotikäytössä.

Laitteiden hallintaan paneudutaan Oma kone tutuksi –jatkokurssilla ja Oman koneen käytön opettelua –kurssilla. Tablettitietokoneen käyttöä harjoitellaan sekä perus- että jatkokurssilla. IT-pajojen aiheita keväällä ovat Android, Iphone & Ipad, kuvankäsittely tietokoneella, kuvankäsittely mobiililaitteilla, laitteiden ylläpito, varmuuskopiointi, pilvipalvelut, tietoturva ja sosiaalinen media

Kieliä harjoittelemaan ennen kesälomia

Kielten opiskelijoille on tarjolla kaikkiaan 13 kieltä. Monessa kielessä on myös aamupäivä- ja iltapäiväkursseja, mikäli iltaryhmät eivät sovi aikatauluihin. Maahanmuuttajat voivat aloittaa suomen opiskelun alkeista ja edetä iltakursseilla aina B1-tasolle asti. Suomea opiskellaan myös intensiivisillä päiväkursseilla. Luumäellä järjestetään uutuutena tukiviittomien jatkokurssi tammikuussa.

– Kielten ryhmiin voi mainiosti tulla mukaan näin vuodenvaiheessa. Toivoisimme kuitenkin, että uusi opiskelija ottaisi ennen ilmoittautumistaan yhteyttä opiston kielten vastuuopettaja Sanna Mäkelään tai kyseisen kielen opettajaan. Näin voisimme auttaa opiskelijaa sopivan tasoryhmän valinnassa, toteaa koulutussuunnittelija ja ranskan opettaja Sanna Laukkarinen.

Musiikin harrastamista yksin tai ryhmissä

Musiikin ainealueella on keväällä tarjolla muun muassa Musiikin perusteet -kurssi, kuoro- ja yksinlaulua sekä yksilöopetusta kuudessa eri instrumentissa. Vapaita soittoaikoja voi tiedustella suoraan soitonopettajilta.

Vauvoille ja taaperoikäisille suunnatut muskarit aloittavat toimintansa 15.1. Lappeenrannan tanssiopiston tiloissa. Useampilapsisille perheille on tarjolla sisarusmuskareita, joihin voivat osallistua sekä vauvaikäiset että taaperot.

Kädentaitoja, kuvataidetta ja yleisöluentoja

Kädentaitojen ja kuvataiteen kurssiuutuuksia keväällä ovat muun muassa Emaliviikonloppu ja Piirtäjän työpajaviikonloput 2. Ylämaan uutuuskurssina on kierrätysmateriaaleja hyödyntävä Kaikkee kivaa –kurssi. Taipalsaarella keskitytään ompelutöihin ja maalaustaiteeseen. Luumäen tarjonnasta löytyy muun muassa paju- ja puutöitä sekä huonekalujen entisöintiä.

Kevätkauden torstaisten yleisöluentojen aiheet kumpuavat lukuvuoden luonto ja metsä –teemasta. Tammikuun luennolla 24.1. käsitellään lähiympäristön luontokuvausta, helmikuussa 21.2. hortoillaan villivihannesten perässä ja maaliskuussa 28.3 perehdytään suunnistusharrastuksen saloihin. Luennot järjestetään yhteistyössä Lappeenrannan kaupunginkirjaston kanssa osoitteessa Valtakatu 47 alkaen klo 18.00.

Kursseille ilmoittautuminen käynnissä    

EKKOn toimisto palvelee joulutauon jälkeen 7.1.2019 alkaen. Maanantaina 7.1. toimisto on auki poikkeuksellisesti klo 10–15, jonka jälkeen voimassa ovat normaalit aukioloajat.

Kevään kursseille voi ilmoittautua jatkuvasti opiston kotisivuilla. Kevään 2019 kurssit löytyvät EKKOn kotisivuilta kohdasta Kevään 2019 opinto-ohjelma. Opisto ei lähetä erillistä kevään ohjelmaa.

Lisätietoja: Sanna Laukkarinen, sanna.laukkarinen@ekko.fi, 050 555 1676

Pin It on Pinterest

Back To Top