fbpx
skip to Main Content

EKKOn kevätkaudella harrastetaan, hikoillaan ja herkutellaan

EKKOn Kevätkaudella Harrastetaan, Hikoillaan Ja Herkutellaan
Kuva: Eija Kuningas

Etelä-Karjalan kansalaisopiston (EKKO) kevätkausi käynnistyy 13.1.2020 alkavalla viikolla. Tarjonnassa on kaikkiaan 380 kurssia opiston toiminta-alueella ja viisi maksutonta yleisöluentoa yhteistyössä Lappeenrannan kaupunginkirjaston kanssa.

Ennen varsinaisen opetuskauden alkua opiskelijat voivat laskeutua uuteen vuoteen harjoittaen tietoista läsnäoloa Mindfulness-tutustumisviikonlopussa 11.–12.1. Opiston kevättarjonnasta löytyy runsaasti muitakin hyvään oloon ja rentoutumiseen, kehonhuoltoon ja kuntoliikuntaan keskittyviä kursseja. Tanssikursseja on tarjolla jopa 46, joiden joukosta tanssinharrastajat löytävät varmasti oman suosikkinsa.

Digi puskee pintaan kirjastoissa ja opintotalolla

Tietotekniikan kurssit tarjoavat sekä työssäkäyville että seniorikansalaisille uusien taitojen ja tietojen opetusta sekä vanhan osaamisen päivitystä. Tammikuussa alkavalla tablettitietokone- ja älypuhelinkurssilla perehdytään senioreiden kanssa digilaitteiden peruskäyttöön. Myöhemmin keväällä opiskellaan Microsoft Officen ohjelmien Wordin, Excelin ja Powerpointin käyttöä.

EKKOn kaikille avoimet maksuttomat Digi pintaan! -teemakoulutuksen jatkuvat tammikuussa uusin aihein toiminta-alueen kirjastoissa. Myös henkilökohtaista digiopastusta tarjoava Digipiste jatkaa sekä kiertävänä että opistotalolla Pohjolankatu 27:ssä. Tarkemmat tiedot aikatauluista ja sisällöistä löytyvät digihankkeen sivulta täältä.

Kädentaitoja tehää yhes Pontuksella

Tammikuussa käynnistyvät myös Pontuksen koulun kanssa yhteistyössä järjestettävät Tehää yhes! -kädentaitokurssit. Kursseilla opettavat opiston kädentaitojen ja taideaineiden opettajat sekä Pontuksen koulun opettaja. Kurssien teemoina ovat keramiikka, tuolituunaus sekä saippua- ja kierrätysesineaskartelu. Kursseille pääsee mukaan pelkällä materiaalimaksulla 10 €.

Lisätietoja kursseista löytyy hankkeen sivulta. Ilmoittautuminen kursseille tapahtuu normaalisti EKKOn kautta täällä.

Lyhytkursseilla matkailusanasto kuntoon ja leivontataidot peliin

Kielten opiskelijoille on tarjolla keväällä 11 kieltä. Uutuuskursseja tarjonnassa ovat saksaa ja kreikkaa matkailijoille, minkä lisäksi syksyllä alkanut italiaa matkailijoille jatkuu keväällä. Kurssit ovat intensiivisiä viikonloppukursseja, jotka eivät vaadi pitkäaikaista sitoutumista.

Opiston suosittu leivontakurssi saa jatkoa, kun hapanjuurileivonnan jatkokurssi järjestetään ensimmäistä kertaa EKKOssa. Kurssi on täynnä, mutta sille voi ilmoittautua varalle. Huhtikuussa Suomen kokkimaajoukkueeseen kuuluva kondiittori Eija Kuningas perehdyttää opiskelijat pääsiäismunien ja -konvehtien valmistukseen Taavetissa.  

Kursseille ilmoittautuminen käynnissä    

EKKOn toimisto palvelee joulutauon jälkeen 7.1.2020 alkaen. Kevään kursseille voi ilmoittautua jatkuvasti opiston kotisivuilla. Kevään 2020 kurssit löytyvät EKKOn kotisivuilta kohdasta kurssit ja kootusti pdf-muodossa kohdasta Kurssit kevät 2020.

Pin It on Pinterest

Back To Top