skip to Main Content

EKKOn perinteiset kevätnäyttelyt järjestettiin Lappeenrannassa ja Luumäellä

Etelä-Karjalan kansalaisopiston lukuvuosi huipentui huhtikuussa järjestettyihin perinteisiin kevätnäyttelyihin. Luumäen kevätnäyttely oli avoinna vierailijoille 13.–14.4. seuratalo Joukolassa, kun taas Lappeenrannan kevätnäyttely ihastutti vieraita 26.–28.4. opistotalolla.

Luumäen huonekalujen entisöintikurssi työ.

Luumäen näyttely tarjosi mahdollisuuden tutustua seitsemän kädentaitoryhmän töihin. Esillä oli muun muassa nyplättyä pitsiä, entisöityjä huonekaluja, pajutöitä ja piirustuskurssin satoa.

Samaan aikaan Luumäen kevätnäyttelyn kanssa avautui taiteen perusopetuksen näyttely Luumäen kunnantalolla. TPO:n kevätnäyttelyssä oli esillä yli 40 oppilaan töitä, jotka olivat valmistuneet kevätlukukauden aikana kuvataiteilija Tiinalotta Särmölän johdolla. Töiden toteutuksessa oli huomioitu kestävä kehitys, sillä monessa työssä oli käytetty kierrätysmateriaaleja.  

Luumäen TPO:n oppilaiden töitä.

Lappeenrannan kevätnäyttelyssä oli tänä vuonna kädentaito- ja taideryhmissä valmistuneiden töiden lisäksi runsaasti musiikkiesityksiä. Perjantaina näyttelyvieraille esiintyi opiston harmonikansoiton ja pianonsoiton opiskelijoita. Lauantaina musiikillisesta ohjelmasta vastasivat yksinlaulun ja pianonsoiton opiskelijat.

Sunnuntain ohjelmisto oli yllätyksiä täynnä, sillä Lappeenrannan Karjalakuoro oli valmistanut yhteistyössä Tiinalotta Särmölän akvarellimaalauskurssin kanssa taidetta ja laulua yhdistelevän esityksen. Kuoron esiintyessä näkyi taustana akvarelliryhmäläisten maalaamia laulujen kuvituksia. Kuoroesityksen jälkeen toisen yllätyksen tarjosi Laura Tykkyläisen johtama Nokkis-nokkahuiluyhtye, joka esitti Bachin ja Händelin musiikkia. Monen näyttelyvieraan mielipide nokkahuilusta ja nokkahuilulla soitetusta musiikista muuttui kertaheitolla yhtyeen hurmaavan esityksen seurauksena.  

Molemmat näyttelyt houkuttelivat runsaasti näyttelyvieraita paikalle. Monelle ensikertalaiselle opiston kurssitarjonnan laajuus ja opiskelijatöiden korkea taso tuli suurena yllätyksenä. EKKO kiittää kaikkia näyttelyihin töitänsä tuoneita, näyttelyn pystyttämisessä mukana olleita opettajia ja opiskelijoita, näyttelyvalvojia sekä tietysti kaikkia näyttelyssä vierailleita! Nähdään taas ensi keväänä!

Lappeenrannan Karjalakuoro Laura Tykkyläisen säestämänä.

Pin It on Pinterest

Back To Top