fbpx
skip to Main Content

EKKOn syksy käynnistyy perinteisin starttiviikoin

EKKOn Syksy Käynnistyy Perinteisin Starttiviikoin

Etelä-Karjalan kansalaisopiston (EKKO) lukuvuosi alkaa 10. syyskuuta. Ennen varsinaisen opetuskauden alkua voi kokeilla erilaisia liikunta- ja tanssitunteja opiston starttiviikoilla 20.8. alkaen. Yogafunc-joogafitnesstunnilla yhdistellään joogan liikkeitä tehokkaaseen lihaskuntotreeniin, kun taas huippusuositusta Lavis®-lavatanssijumpasta laadittu Vire-Lavis® sopii iäkkäämmillekin tanssinystäville. Lapsille ja nuorille opisto tarjoaa maistiaisia joogasta ja lattarirytmien tahdissa liikutaan Latinomix-tanssitunnilla. Elokuussa on mahdollisuus osallistua myös joogan intensiivikurssille ja matkailuespanjan kertauskurssille. Starttiviikon kursseille ilmoittaudutaan opiston verkkosivuilla tai toimistossa.

Alkavana lukuvuonna on tarjolla yli 800 kurssia 70:ssä eri opetuspaikassa. Lukuvuoden tarjonta on pyritty laatimaan mahdollisimman monipuoliseksi ottaen huomioon erilaiset kohderyhmät ja heidän tarpeensa. Lukuvuoden luonto ja metsä –teema näkyy sekä kursseissa että yleisöluentojen aiheissa.

SoMea, saippuaa ja sarjiksia

Tietotekniikan kurssitarjonnassa on useita uutuuksia. Lukuvuoden aikana tutustutaan esimerkiksi eri valmistajien tablettitietokoneiden käyttöön, digijärjestelmäkameralla kuvaamiseen sekä Facebookin ja Internet-selainten maailmaan. IT-pajoissa perehdytään muun muassa sosiaaliseen mediaan, tietoturvakysymyksiin sekä nettiostamiseen ja –myymiseen.

Lapsille ja nuorille on tarjolla useita harrastusmahdollisuuksia, kuten perinteiset muskariryhmät, lasten ja nuorten joogaryhmät sekä Street dance –katutanssi. Kädentaitojen uutuutena on Saippuakakkuja ja kylpypommeja –kurssi, jolle voi tulla valmistamaan vaikka joululahjat perheelleen ja ystävilleen. Taideaineissa järjestetään nuorten sarjakuvapaja ja piirustuksen viikonloppukurssi.

Kielten harrastajia hemmotellaan 14:llä eri kielellä. Uusina kursseina alkavat japanin ja kiinan alkeet. Maahanmuuttajien laajaan suomen kielen kurssitarjontaan kuuluu syksyllä esimerkiksi Suomea senioreille ja Hauskaa suomea –puhumiskurssi sekä uutuutena työelämän viestintään keskittyvä Työelämän suomea -kurssi. Lisäksi syyskaudella alkavat EKKOn ensimmäiset maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaitoa vahvistavat kurssit.

Syksyn uutuuksia ovat myös retkeilykurssi sekä vehnäleipää hapanjuurella –kurssi. Lisäksi marraskuun lopulla 24.-25.11. järjestetään opistotalossa perhonsidonnan alkeiskurssi. Ilmaiset luentoillat jatkuvat taiteen ja runouden, kahvinvalmistuksen, viron kielen ja kulttuurin sekä lintuharrastuksen parissa.

  • Lokakuun lopulla opistolla suuntaamme jo katseen jouluun, jolloin tarjolla on kursseja sekä joulukoristeiden että joululahjojen valmistamisesta, toteaa EKKOn tuore koulutussuunnittelija Sanna Laukkarinen.

Kaikille lukuvuoden kursseille voi ilmoittautua internetissä ja opiston toimistossa. Ilmoittautuminen on tärkeää tehdä ajoissa, sillä näin varmistetaan kurssin alkaminen. Opiston opinto-ohjelma 2018–2019 on jaettu koteihin 9.8. ja se on luettavissa myös opiston verkkosivuilta. Lisäksi EKKO on esittelemässä syksyn tarjontaansa Sataman valot –tapahtumassa Lappeenrannan satamatorilla la 25.8. klo 16-21.

Lisätietoja:
Emilia Valkonen, p. 044 0711 707, rehtori(at)ekko.fi

Pin It on Pinterest

Back To Top