fbpx
skip to Main Content

EKKOn syksyssä paljon uutta, jotain vanhaa ja ripaus oranssia juhlavuoden kunniaksi

EKKOn Syksyssä Paljon Uutta, Jotain Vanhaa Ja Ripaus Oranssia Juhlavuoden Kunniaksi

Etelä-Karjalan kansalaisopiston (EKKO) opetuskausi 2019–2020 käynnistyy 9.9.2019. Tuore opinto-ohjelma on jaettu toiminta-alueen kotitalouksiin viikolla 32. Sekä kevään että syksyn kursseille voi ilmoittautua EKKOn nettisivuilla, opiston toimistossa (Pohjolankatu 27) ja ilmoittautumispäivinä Lappeenrannan Prismassa ma 19.8. klo 10-17, Joutsenon S-Marketissa ti 20.8. klo 11-17 ja Luumäen kunnantalolla 2.9. klo 13-17.

Alkavan kauden opintotarjonnassa on runsaasti vanhoja suosikkeja ja raikkaita uutuuskursseja.  Kielitarjonta laajenee entisestään, sillä tarjolla on muun muassa paljon toivotun arabian alkeiskurssin lisäksi uutuuskielet tšekki ja kreikka. Yhteiskunnallisten aineiden tarjonta on saanut lisämaustetta elokuva- ja improvisaatiokursseista. Kädentaidoissa perinteitä kunnioitetaan kansallispukukursseilla ja liikunnasta löytyy vanhojen tuttujen liikuntamuotojen lisäksi esimerkiksi kuntonyrkkeilyä, irlantilaista tanssia ja kehonpainoharjoittelua. Musiikissa uutuutena on kieltenoppimista ja yhteislaulua yhdistelevä Lauluja kielillä, kieliä laulaen -kurssi ja Pop/jazz-laulu.

Tietotekniikan osalta opisto tarjoaa entistä enemmän vaihtoehtoja. Perinteisten tietotekniikan kurssien lisäksi OPM:n ja OPH:n rahoittama Digiaikakauden taidot –mahdollistaa maksuttomien digikoulutusten ja -neuvontapisteiden tarjoamisen toiminta-alueen asukkaille. Maksutonta digikoulutusta järjestetään Lappeenrannan lisäksi Joutsenossa, Ylämaalla, Taipalsaarella ja Luumäellä. Keväällä 2019 alkanut digiopastus laajentaa toimintaansa keskusta-alueen lisäksi kaupunginosiin ja ympäryskuntiin syyskuun alussa, kun opiston kiertävä digipiste avautuu. Digikoulutuksiin ja -opastuksiin on ennakkoilmoittautuminen, jonka ohjeet löytyvät opiston paperisesta opinto-ohjelmasta sekä opiston nettisivuilta ja Facebookista.

Syksy käynnistyy kuntoillen ja ranskan kieltä kerraten

Ennen varsinaisen opetuskauden alkua opisto liikuttaa kuntalaisia starttiviikoilla 19.8.–3.9.2019. Starttiviikoilla on mahdollista osallistua joogan, kuntoliikunnan tai tanssin kokeilukerroille. Kielten harrastajille elokuu tuo mukanaan ensimmäistä kertaa järjestettävän ranskan alkeiden intensiivikertauskurssin.

EKKOn kurssi-ilmoittautuminen on alkanut jo kesäkuussa, mutta ryhmiin voi ilmoittautua läpi kauden edellyttäen, että niissä on tilaa. Kursseille voi ilmoittautua opiston nettisivuilla ekko.fi tai opiston toimistossa Pohjolankatu 27:ssä sen aukioloaikoina.

EKKO näkyy kaupungin tapahtumissa

EKKOn opistotarjontaan voi tutustua myös Kansalaistoiminnan Fiestassa 17.8., Lappeenrannan kaupungin avoimissa ovissa 29.8., ja Sataman valoissa 31.8. Tapahtumissa EKKO esittelee maksuttomia digikoulutuksiaan ja opastaa pisteellä kävijöitä heidän digipulmissaan pop up -tyylisesti. Lisäksi toritapahtumissa kävijät voivat osallistua liikunnallisiin tuokioihin EKKOn liikunnan vastuuopettajan Sinikka Miettisen johdolla.

EKKO juhlii kansalaisopistotoiminnan 120-vuotista historiaa Suomessa

EKKO juhlistaa syksyn aikana kansalaisopistotoiminnan 120-vuotisjuhlavuotta sekä Kansalaisopistojen liiton (KoL) 100-vuotista taivalta. Juhlavuoden kunniaksi EKKOn opinto-ohjelma on puettu KoL:n oranssiin tunnusväriin. Opisto osallistuu juhlavuoden tapahtumiin isännöimällä maakunnallista Kansalaisopistoista kajahtaa! –kuorokonserttia Kulttuuritila Nuijamiehessä sunnuntaina 24.11. Konsertissa on tarkoituksena tuoda esille maakunnan kansalaisopistoissa tarjottavan musiikin opetuksen monipuolisuutta.

Lisätietoja:

Sanna Laukkarinen, koulutussuunnittelija, p. 050 555 1676, sanna.laukkarinen@ekko.fi 

Pin It on Pinterest

Back To Top