fbpx
skip to Main Content

Ekososiaalinen sivistys ja ihmistenvälisyys työssäni

Ekososiaalinen Sivistys Ja Ihmistenvälisyys Työssäni
Kuva Pixabay

Kädentaito- ja taideaineiden vastuuopettaja Tuija Näräsen blogikirjoitus

Ihmistenvälisyys on ekososiaaliseen sivistykseen kuuluva arvo, jonka keskeisin asia on ihmisyksilön mahdollisuus kuulua yhteisöihin ja tulla niissä hyväksytyksi omana itsenään.

Olen onnekas, sillä minulle tärkeä ihmistentenvälisyys on myös yksi työpaikkani EKKOn tärkeimmistä tausta-arvoista. Saan tehdä työtä, joka tarjoaa ihmisille kurssiemme kautta mahdollisuuksia kuulua erilaisiin yhteisöihin. Kursseillamme opiskelijoiden ja opettajien on mahdollista tulla hyväksytyksi omana itsenään.

Itsensä toteuttamisen mahdollisuudet sekä muilta opiskelijoilta ja opettajilta saatu ymmärrys ja tunnustus ovat koetun hyvinvoinnin tärkeimpiä tekijöitä. On hienoa nähdä, kuinka opiskelijamme toteuttavat itseään eri ainealueiden kursseilla. Opiskelijoiden ja opettajan toisilta saama ymmärrys ja toisille antama tunnustus saavat parhaimmillaan kurssin ja sen osallistujat opettajineen kukoistamaan. Elämän merkityksellisyys vahvistuu ja koettu hyvinvointi lisääntyy.

Muistelemme aina silloin tällöin opiskelijoideni kanssa menneitä. Tärkeimpiä hetkiä ovat olleet hyvää mieltä ja iloa tuottaneet yhteiset hetket. Nämä hetket ovat kantaneet kauas – jopa vuosikymmeniä. Yhteinen hetkemme menneisyydessä saa vielä tänä päivänäkin sydämemme hyrisemään ilosta ja onnellisuudesta.

Elämän hienoimmat hetket eivät palaudu materiaalisiin asioihin. Elämän merkityksellisyys syntyy aina suhteessa johonkin toiseen ihmiseen. Aina kun hymyilemme toisillemme ja etenkin nauramme yhdessä, tuomme elämään jotakin tärkeää.

Pin It on Pinterest

Back To Top