fbpx
skip to Main Content

Elämänkertatarinat esiin! – Maritta Pohlsin kurssilla kannustetaan katsomaan rohkeasti taaksepäin

Elämänkertatarinat Esiin! – Maritta Pohlsin Kurssilla Kannustetaan Katsomaan Rohkeasti Taaksepäin

Esittelemme haastattelusarjassamme tällä kertaa Maritta Pohlsin, joka pitää elämäntarinoista sekä Etelä-Karjalan luonnosta. Marittan kurssilla opiskelijat pääsevät lokakuussa tallentamaan oman tarinansa valokuva-albumiin ja marraskuussa kuullaan mielenkiintoinen luento lottajärjestön historiasta. Annetaanpa Marittan kertoa itsestään lisää!

Kuka olet ja miten sinusta tuli EKKOn opettaja?

Olen Maritta Pohls, Savonlinnasta aikanaan lähtenyt, Tukholman, Turun ja Espoon kautta kiertänyt takaisin Itä-Suomeen – Imatralle. Rakastuin ensin taloon ja pian myös eteläkarjalaiseen luontoon ja niin päätin neljä vuotta sitten muuttaa kokonaan Imatralle. Enkä ole katunut! Olen kirjoittanut koko elämäni historiakirjoja: ensimmäinen ilmestyi 1987 ja viimeisin kesällä 2021. Opettanut tietysti paljon, tehnyt työnohjausta, vetänyt ryhmiä, rakentanut näyttelyitä. Kyllä sitä mahtuu hommaa kohta 40 työvuoteen. Enkä ole ajatellut sammaloitua ainakaan lähiaikoina. Enemmän minusta www.naistenaani.fi/maritta-pohls-historiantutkija-ja-tyoelamavalmentaja/.

Mitä opetat EKKOssa?

Vedän elämäkertakirjoittamisen kurssia ”Paras lahja – elämäsi valokuvissa” ja pidän luennon ”Sata vuotta Lotta Svärd -järjestön perustamisesta. Monipuolista maanpuolustustyötä ja sitten suuri hiljaisuus”, jossa kerron Lottajärjestön 100-vuotisesta historiasta.

Mitä sinulle kuuluu juuri nyt?

Syksy on aloittamisen aikaa ja se innostaa minua aina. Uusi kirja meneillään, metsät täynnä tatteja ja puolukoita. Vähän jännittää tämä tuleva talvi. Olen niin riippuvainen matkustelusta ja sen on ollut kiellettyä liian kauan.

Mikä on parasta opettamassasi aineessa/kurssissa?

Minusta on ihanaa kuulla elämäntarinoita ja auttaa tallentamaan ihmisten arjen historiaa. On myös tosi kiva työskennellä ryhmien kanssa. Nähdä oivaltamisen ja jakamisen iloa. Jokainen kurssi opettaa minulle uutta.

Kenelle opettamasi kurssi sopii?

Kurssi sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ymmärtämään enemmän itsestään. Niille, jotka haluavat katsella taaksepäin ja niille, jotka tähyävät tulevaisuuteen. Parasta on, jos kurssilla on nuorempaa ja vanhempaa porukkaa.

Millaisia tulevaisuuden haaveita sinulla on?

Haluaisin kirjoittaa vielä jokusen kirjan. Yhden lottajohtajan/autokauppiaan elämäkerran ja pari muutakin ideaa on, mutta kunhan nyt se elämäkerta valmistuisi. Haaveilin myös romaanin kirjoittamisesta. Se saattaa kuitenkin olla liian iso haaste. Vaikka eihän sitä tiedä! Haaveilen myös matkasta Nepaliin ja Balille. Mutta juuri nyt on hyvä näin.

Millainen olisi unelmatyöpäiväsi?

Elän nyt unelma-aikaa. Herään, kun olen nukkunut tarpeeksi. Luen rauhassa uusimmat uutiset, tuijottelen taivasta, lähden koirien kanssa kävelylle metsään ja hoidan hoidettavat. Työpäivä alkaa joskus iltapäivällä ja jatkuu puolelle öin. Parasta on, kun homma kulkee niin, ettei millään malttaisi lopettaa.

Kerro jokin hauska tai yllättävä asia itsestäsi.

Olen peto keksimään kahdelle rescue-koiralleni lempinimiä ja juttelemaan niille hulluja. Siinä suomen kieli saa kyytiä ja syntyy uusia sanoja. Koirat tuntuvat ymmärtävän kaiken.

Mitä uutta itse haluaisit opiskella tai oppia?

Olisi kiva oppia italiaa. Haaveilen nimittäin myös siitä, että muuttaisin puoleksi vuodeksi Italiaan. Olen opiskellut koko elämäni. Aina on ollut joku kurssi meneillään. Opiskelussa parasta on ryhmä ja uudet ihmiset, joihin saa tutustua. Ehkäpä joku ihmissuhdetyön kurssi voisi olla paikallaan. Tai vaikka psykodraamaryhmä.

Pin It on Pinterest

Back To Top