skip to Main Content

Halloween-humua Iso-Kristiinassa

EKKOssa käynnistyi keväällä 2017 laadunkehittämishanke Nuorten EKKO, jonka tarkoituksena on ollut tehdä Etelä-Karjalan kansalaisopistoa ja sen tarjontaa tunnetummaksi eteläkarjalaisille nuorille. Hankkeen aikana nuorille on järjestetty työpajoja kouluilla ja tapahtumissa. EKKO osallistuu joulukuussa nuorille suunnattuun Kaamospuhallukseen viime vuoden tapaan, mutta halusimme järjestää sen lisäksi jotakin omaa nuorelle kohderyhmällemme.

Halloween on rantautunut Suomeen viimeisten vuosien aikana vähän salakavalasti. Juhlan uutuudesta kertoo jo se, ettei kukaan tunnu tietävän, milloin juhlaa tulisi meillä viettää. Lapsille ja nuorille tämä ei näytä kuitenkaan aiheuttavan päänvaivaa, vaan he viettävät juhlaa mieluusti monena päivänä ja usealle viikolle jaettuna. EKKOssa me päätimme tänä vuonna osallistua tähän lasten ja nuorten juhlaan pystyttämällä halloween-teemaisen pop up –pisteen Iso-Kristiinaan pyhäpäivän aattona perjantaina 2.11 klo 14-20. Kokosimme EKKOn tuntiopettajista tiimin ja ideoimme lapsille ja nuorille suunnattuja vaihtuvia aktiviteetteja. EKKOn pisteellä sai käydä ottamassa hiuksiinsa kauhuteemaisen kampauksen hiusväreineen tai kauniin lettikampauksen illan rientoihin. Hiustenletityksestä vastasi kampaaja Anna Pount, joka opetti EKKOssa hiustenletitystä lokakuussa lyhytkurssilla.

Kampausten jälkeen olivat vuorossa kasvomaalaukset ja käsitatuoinnit, joita taituroi Tiinalotta Särmölä. Jonoa oli Annan ja Tiinalotan luokse niin paljon, etteivät he ehtineet kissaa sanoa!  Läheisellä koululla oli sopivasti alkamassa Halloween-juhlat klo 18, joten koulun oppilaat kävivät hakemassa itselleen teemaan sopivat koristelut EKKOn pisteeltä. Illan viimeisenä ohjelmana pisteellä oli origamien taittelua ja japanin kieltä. EKKOn japanin opettaja Ayaka Suhonen opetti taittelua ja teki japaninkielisiä kortteja yhdessä vierailijoiden kanssa.

Pop up –pisteellä sai myös kuvauttaa itsensä ja kaverinsa Tiinalotan valmistamissa upeissa selfiekehyksissä. Moni perhe halusikin EKKOn henkilökunnan ottavan heistä perhepotretin kauniiden kukkakehysten kera. Kuvakehyksiin liittyi myös SoMe-aiheinen kilpailu, jossa eniten tykkäyksiä Instagramissa kerännyt kuva toi ottajalleen elokuvaliput ja herkkupaketin Finnkinoon.

Kaiken kaikkiaan ilta oli EKKOn näkyvyyden kannalta onnistunut ja Iso-Kristiinassa liikkui mukavasti väkeä perjantai-iltapäivällä. Teini-ikäisiä Iso-Kristiinan toisessa kerroksessa liikkui harvakseltaan, joten työ tunnettavuuden parantamiseksi jatkukoon edelleen! Seuraavaksi EKKOn tiimi jalkautuu Lappeenrannan urheilutalolla järjestettävään Kaamospuhallukseen perjantaina 7.12.

Pin It on Pinterest

Back To Top