skip to Main Content

Heijastin-taideteos Keskuspuistossa Lastenoikeuksien päivän kunniaksi

Heijastin-taideteos Keskuspuistossa Lastenoikeuksien Päivän Kunniaksi
Kuva: Tiinalotta Särmölä

Kuvataiteilija ja taideopettaja Tiinalotta Särmölä on suunnitellut yhdessä Etelä-Karjalan lasten kulttuurikeskus Metkun kanssa Heijastin-taideteoksen Lappeenrannan Keskuspuistoon aikavälille 15.11.2018–7.1.2019. Heijastin- taideteos on toteutettu METKAT-lastenkulttuuriviikon (viikko 47) ja Lasten oikeuksien päivän kunniaksi. Teoksen purku tapahtuu loppiaisen jälkeen, jolloin heijastimet jaetaan kaikille heijastimia tarvitseville lapsille ja aikuisille.

Tiinalotta Särmölän suunnittelema teos pyrkii muistuttamaan heijastimen käytön tärkeydestä, heijastimien kauneudesta ja siitä, että heijastin on halpa ”henkivakuutus”. Taideteoksen heijastimet on saatu lahjoituksena yksityisiltä ihmisiltä sekä yrityksiltä. Heijastimia on askarreltu myös taideoppilaiden kanssa mm. Etelä-Karjalan kansalaisopiston Luumäen taiteen perusopetusryhmissä 7-12 v (4 ryhmää). Heijastimia on teoksessa yhteensä noin 400 kappaletta.

Kuva: Tiinalotta Särmölä

Heijastin-taideteoksen tarkoituksena on tuoda valoa pimeyteen, tuottaa hyvää mieltä ja lopulta myös turvaa liikenteessä! Käykäähän tutustumassa Heijastin-ympäristötaideteokseen!

EKKOn oppilaat, opiskelijat ja henkilökunta lahjoittivat yhteensä n. 90 heijastinta teokseen. Kiitos kaikille heijastinkeräykseen osallistuneille!

Pin It on Pinterest

Back To Top