fbpx
skip to Main Content

Hiihtolomaviikolla kivisepän oppiin korukivikurssille

Hiihtolomaviikolla Kivisepän Oppiin Korukivikurssille
Spektroliittisormus (kuva: Vesa Suuronen)

Etelä-Karjalan kansalaisopisto (EKKO) järjestää jo perinteeksi muodostuneen korukivenhiontakurssin hiihtolomaviikolla 25.2.–2.3.2019.

Kurssilla opiskellaan korukivenhiontaa, opitaan uutta korukivistä ja jalometalleista. Kurssin opettajana toimii korukivenhiontaa yli 20 vuotta opettanut kiviseppä Vesa Suuronen.

”Ensin tutkimme kiviä, pyörittelemme niitä käsissämme ja katselemme, millaiseksi ne lähtisivät muotoutumaan. Sitten kivi leikataan timanttisahalla sopivaksi palaksi ja varsinainen kiven työstäminen alkaa”, Suuronen kertoo.

Korukivenhionta-kurssille voi tuoda mukanaan omia matkamuistokiviä ja hioa niistä valmiita koruja. Myös opettajan kiviä voidaan käyttää, mikäli kotoa ei löydy tarkoitukseen sopivaa materiaalia. ”Kaikenlaiset luonnonkivet sopivat korujen valmistukseen, mikäli ne ovat ehjiä”, toteaa Suuronen.

Korujen valmistuksessa voi käyttää lappeenrantalaisen KG Kiljusen valmistamia hopeapohjia, joihin kivet upotetaan. Opiskelijat voivat tuoda kurssille myös omia korupohjiaan. Lisäksi opiskelijoiden on mahdollista kokeilla kurssilla valutekniikkaa, jonka avulla voi suunnitella ja toteuttaa yksilöllisiä koruja.

”Valutekniikalla tehdään mallinne jostain materiasta tai käytetään valmista esinettä, esimerkiksi koristenappia, mallinteena. Niistä saadaan hiekkaan painamalla malli, johon sula metalli valetaan. Metalleina voidaan käyttää hopeaa, puhdasta tinaa tai esimerkiksi kultaa”, kertoo kurssin opettaja.

Ilmoittautuminen hiihtolomaviikon korukivenhiontakurssille 18.2.2019 mennessä opiston nettisivuilla tai toimistossa. Kurssi kokoontuu kuutena päivänä opistotalon keramiikkaluokassa, Pohjolankatu 27, ma–pe klo 17.00–21.00 ja la klo 9.00–15.00. Kurssille on hyvä tuoda mukanaan oma esiliina, kumisaappaat ja kuulosuojaimet.

Lisätietoja:

Vesa Suuronen, p. 0400 915289, vsuuronen@gmail.com

Pin It on Pinterest

Back To Top