fbpx
skip to Main Content

Hiustenletityskurssilla sormille riitti töitä

Lokakuun alussa opistotalolla järjestettiin opiston historian ensimmäinen hiustenletityskurssi. Kurssille mahtui mukaan 12 letittäjää.

Kurssin opettaja, lappeenrantalainen parturi-kampaaja Anna Pount (28) on toiminut kampaamoalalla 2,5 vuotta. Kaunosieluksi itseään kutsuva Anna kertoo saaneensa asiakkailtaan toiveita hiustenletityskurssista. Keväällä 2017 Anna otti yhteyttä EKKO:on ja suunnitelma hiustenletityskurssista valmistui.

Kurssin jälkeen kysyimme Annalta kurssikuulumisia.

Mistä hiustenletistyskurssilla on kyse?

Ideana on, että kurssipäivän aikana opetellaan tekemään hienompia ja monimutkaisempia lettejä. Letitykset tuovat lisää kampauksellisuutta. Kun on oppinut muutaman letityksen, voi niitä yhdistellä ja saada näin aikaan näyttäviä kampauksia.

Miten letitystä opetellaan?

Käytän apuna mallinukkeja, joilla näytän letityksen eri vaiheita. Pääasiassa työskentelemme kuitenkin pareittain eli tekemistä riittää kaikille.

Mainitsit hiusten lätyttämisen. Mitä se tarkoittaa?

Se tarkoittaa, että hiuksia venytetään. Hiuksia vedetään molemmista suunnista ja näin letteihin saadaan lisää runsautta ja paksuutta.

Mitä tarvikkeita letityksessä tarvitaan?

Harja, lakkaa sekä vähän pinnejä ja muovisia kumilenkkejä. Suosittelen pieniä, ohuita, mustia kumilenkkejä.

Millaisia vinkkejä annat letitykseen?

Hiusten ei tarvitse olla putipuhtaat. Tukka kannattaa pestä esimerkiksi edellisenä päivänä ja käyttää samalla vähän hoitoainetta. Hiuksiin jätettävä hoitoaine tai vaha parantaa pitoa.

Letityksen aikana on hyvä kiinnittää huomiota oikeaan asentoon. Kammattava henkilö ei saa istua liian kaukana letittäjästä. Kädet on pidettävä lähellä. Myös hartioihin on kiinnitettävä huomiota, etteivät ne nouse ylös.

Kursilla kävin muutamaan otteeseen ihan painamassa hartioita alas. Kurssipäivän päätteeksi moni totesikin, että väsyttää ja käsiin koskee. Se on ihan normaalia ja kun letityskokemusta tulee lisää, sormetkin alkavat nopeammin lämmetä letitykseen.

Mikä on oma suosikkilettisi?

Tykkään käyttää kovasti erilaisia letityksiä kampauksissa. Oma lempparini taitaa olla hollantilainen letti. Se sopii hyvin meidän suomalaisten ohuisiin hiuksiin. Helppo ja näyttävä letitys.

Onko letityskurssille tulossa jatkoa?

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun letityskurssi järjestettiin opistolla. Letitysryhmän ohjaaminen oli myös minulle ensimmäinen kerta. Kurssista jäi kiva fiilis ja voisin kuvitella, että letitystä pääsee jatkossakin kokeilemaan EKKO:ssa. Tämä voisi olla ajankohtaista sitten ensi syksynä.

Kenelle suosittelisit letityskurssia?

Kurssi sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita lettien tekemisestä. Jokainen voi oppia letittämistä eli aiempaa kokemusta ei tarvitse olla. Neulomisharrastuksesta voi olla tosin hyötyä, mutta kyllä perustekniikat saa haltuunsa jo tällaisella 6 oppitunnin kurssilla. Kurssille voi tulla esimerkiksi oman lapsen kanssa. Isät ovat tottakai myös tervetulleita.

****

Ensi lukuvuoden kursseja aletaan suunnitella heti vuodenvaihteen jälkeen. Otamme mielellämme vastaan kurssitoiveita ja -ideoita. Niitä voi antaa meille opiston kotisivuilla tai lähettää sähköpostitse osoitteeseen rehtori@ekko.fi.

 

 

Pin It on Pinterest

Back To Top