fbpx
skip to Main Content

Ihanaa ystävänpäivää ekkolaiset!

Ihanaa Ystävänpäivää Ekkolaiset!

Opiskelijoita muistetaan lahjakorteilla ja uusilla Opistokonkari-merkeillä

EKKO on perinteisesti muistanut ystävänpäivänä opiston aktiivisia opiskelijoita kurssilahjakorteilla. Tänä vuonna mukaan tulee ripaus uutta: opiskelijoille annetaan paitsi kurssilahjakortti myös digitaalinen Opistokonkari-merkki, josta saa myös käsinkosketeltavan muiston jääkaappimagneettin muodossa.

Digitaalinen Opistokonkari-merkki on tunnustus innokkaalle ja sitoutuneelle vapaan sivistystyön opiskelijalle. Merkin tarkoitus on kannustaa opiskelijaa eteenpäin omaehtoisen oppimisen polulla. Merkin saaja on sitoutunut ja innokas vapaan sivistystyön opiskelija, joka luo hyvää opiskeluilmapiiriä ryhmässään ja kunnioittaa EKKOn arvoja – tasa-arvoa, yhteisöllisyyttä ja avoimuutta. Eri ainealojen opettajat ovat ehdottaneet merkkien saajia omilta kursseiltaan. Digitaalisen merkin voi vastaanottaa maksuttomassa Open Badge Passport -palvelussa, jonka kautta merkin voi jakaa linkkinä, liittää vaikkapa omalle some-tilille tai tallentaa omalle laitteelle.

Opistokonkari-digimerkki

Opistokonkari-merkin on suunnitellut EKKOn kuvataideopettaja ja kuvataiteilija Tiinalotta Särmölä. Tiinalotta kertoo kuvan symboliikasta näin:

Opistokonkari-merkin keskellä on kuvitteellisesti nähtävissä osa EKKOn logosta, sekä avoin kirja, jotka symboloivat opiston tarjoamaa tietoa ja taitoa. Logo ja kirja muodostavat yhdessä talon, joka tuo mieleen opistotalon. Kaksi kättä, jotka pitelevät kirjaa tai ovat ojentuneet kohti opistotaloa, symboloivat kansalaisopistoon sitoutuneisuutta, yhteisöllisyyttä ja tasa-arvoa. Keltainen säde, jonka sisällä lukee Opistokonkari, kuvaa opiskelijan innostuneisuutta ja samalla tiedon valoa uusien päämäärien saavuttamiseksi, voimaantumista. Merkin alaosan vihreä väri kuvaa puolestaan EKKOa kestävän kehityksen oppilaitoksena.

Opistokonkari-merkkejä ja lahjakortteja lahjoitetaan kymmenelle opiskelijalle. Ilmoitamme saajille henkilökohtaisesti. Muistamiset voi noutaa opistolta toimiston ollessa auki maanantaisin (klo 10–17).

Pin It on Pinterest

Back To Top