fbpx
skip to Main Content

Illanvirkkujen saviset perjantait käynnistävät EKKO:n kevätkauden

Illanvirkkujen Saviset Perjantait Käynnistävät EKKO:n Kevätkauden

Etelä-Karjalan kansalaisopiston kevätkausi käynnistyy 15.1.2018 alkavalla viikolla. Jo ennen varsinaisen opetuskauden alkua opistotalolla järjestetään Joogan tammikuun intensiivikurssi 8.–12.1. sekä Mindfulness tutustumisviikonloppu 13.–14.1. Iltavirkut savitöiden tekijät kutsutaan tammikuussa koolle perjantaisin ja ensimmäinen kokoontuminen on jo pe 12.1.

Argentiinlaista tangoa, hikitreeniä ja mammapilatesta

Argentiinalaisen tangon ensiaskeleita otetaan diplomitanssinopettaja Martti Valtosen johdolla tammi-helmikuussa. Tanssinharrastajille on luvassa kevätkaudella kaksi Latin mix –lyhytkurssia salsan, bachatan ja reggaetonin parissa. Kovaa hikitreeniä kaipaavat voivat yhdistää HIIT-harjoittelun ja venyttelyn. Tabata ja venyttely –tunnit koostuvat 4 minuutin jaksoista, jotka sisältävät kahdeksan 20 sekunnin työosuutta 10 sekunnin palautuksella. Lopputunti venytellään.

Odottaville ja jo synnyttäneille äideille on tarjolla mammapilatesta. Kurssille voi osallistua missä vaiheessa raskautta tahansa ja jatkaa harjoittelua niin kauan kuin itselle tuntuu hyvältä. Kurssille voi tulla myös 2-9–kuukautisen vauvan kanssa.

Runsaasti tietotekniikan kurssiuutuuksia ja vieraita kieliä

Tietotekniikan opetustarjonnasta voi valita mieluisensa lyhytkurssin, IT-pajan tai koko lukukauden kestävän kurssin. Kevään teemoja ovat esimerkiksi 3D-mallinnus, sosiaalinen media, julkaiseminen netissä ja Windows 10. Laitteiden hallintaan paneudutaan Oman koneen käytön opettelu -kursseilla, Mac-jatkokurssilla sekä Älypuhelin, Android ja iPhone & iPad IT-pajoissa. Lisäksi keväällä tutustutaan kotona käytettäviin toimisto-ohjelmiin ja käsitellään laitteiden ylläpitoa ja tietoturva-asioita.

Kielten opiskelijoille on tarjolla 11 vierasta kieltä. Espanjan kielen opiskelua voi jatkaa myös verkkokurssilla. Maahanmuuttajat voivat aloittaa suomen opiskelun alkeista ja edetä iltakursseilla aina B2-tasolle. Suomea opiskellaan myös Suomea senioreille –kurssilla sekä intensiivisillä päiväkursseilla.

– Vuodenvaihde sopii hyvin kielten opiskelun aloittamiseen. Vaikkei syksyllä olisikaan ollut kurssilla, kevään kurssitarjonnassamme on paljon eritasoisia ryhmiä, joihin voi nyt tulla helposti mukaan, toteaa kielten vastuuopettaja Maarit Mustonen.

 

 

Kädentaitoja, kuvataidetta ja yleisöluentoja

Kädentaitojen ja kuvataiteen kurssiuutuuksia ovat muun muassa sarjakuvakurssi, Tutustu emaliin –lauantai ja Kaunista hopeasavesta –kurssi. Huonekaluja entisöidään keväällä myös Luumäellä. Pääsiäishimmeli ja pallokurssi järjestetään niin ikään Luumäellä. Kauniita koristeita valmistetaan myös Aarteita aterimista –kurssilla opistotalolla.

– Nyt otetaan kaapissa lojuvat vanhat palkintolusikat esiin ja tehdään niistä yhdessä kauniita riipuksia, avaimenperiä tai naulakoita. Tämä onnistuu myös ihan aloittelijalta, lupailee kurssin opettaja, artesaani Jonna Aspela.

 

 

 

Kevätkauden ilmaisluennoilla tarkastellaan oman talouden hallintaa. DI Terho Lassila luennoi teemasta 18.1. ja 15.2. Asiantuntijuuden vastuullisuutta käsitellään FT, dos. Arto Mutasen luennolla to 22.3. Luennot järjestetään yhteistyössä Lappeenrannan kaupunginkirjaston kanssa osoitteessa Valtakatu 47.

 

Kesää kohti nuotiokitaran, villiyrttien ja uutuusjoogien parissa

Kesän nuotiokitarahetkiin valmistaudutaan kitaransäestyksen alkeis- ja jatkokursseilla. Villiyrtteihin sekä niiden käyttötarkoituksiin tutustutaan toukokuussa. Ihan pihalla -kurssiuutuus sopii puolestaan puiden ja pensaiden leikkauksesta kiinnostuneille. Kurssin aikana muotoillaan savesta ruukkuja, joihin tehdään kylvöjä viimeisellä kerralla sekä punotaan pajusta köynnöstuet. Pihaporukan kesken voidaan myös vaihtaa siemeniä ja taimia.

Fyysistä kesäkuntoa pääsee jälleen hankkimaan 23.4.–17.6.2018 pidettävillä liikunnan ja tanssin kesäkursseilla. Tarjolla on myös hormonijoogaa naisille, lasten joogaa 5-9–vuotiaille sekä äitiysjoogaa.

Kursseille ilmoittaudutaan myös kevääksi   

EKKO:n toimisto palvelee joulutauon jälkeen normaalisti 8.1.2018 alkaen.

Kevään kursseille voi ilmoittautua jatkuvasti opiston kotisivuilla. Rehtori Emilia Valkonen muistuttaa, että opiston kurssit on jaettu syys- ja kevätkauden kursseiksi.

– On erittäin tärkeää, että ilmoittautuminen tehdään ajoissa. Se tarkoittaa meillä viikkoa ennen kurssin alkua. Näin kurssin alkaminen varmistuu ja samalla voimme tarjota mahdolliset perutut kurssipaikat varasijoilla olijoille.

Opisto ei lähetä erillistä kevään ohjelmaa. Katso kevään 2018 kurssitiedot ja ilmoittaudu tästä!

Pin It on Pinterest

Back To Top