fbpx
skip to Main Content

Kansalaisopistoista kajahtaa! -kuorokonsertti Kulttuuritila Nuijamiehessä sunnuntaina 24.11.

Kansalaisopistoista Kajahtaa! -kuorokonsertti Kulttuuritila Nuijamiehessä Sunnuntaina 24.11.

Suomalainen kansalais- ja työväenopistotoiminta täyttää 120 vuotta ja sen kunniaksi Etelä-Karjalan kansalaisopisto EKKOn kuorot sekä Kymenlaakson opiston kuorot yhdistävät voimansa ja äänensä yhteisessä Kansalaisopistoista kajahtaa! -konsertissa.

Toivotamme kaikki kuoromusiikin ja kansalaisopistojen ystävät yhdessä juhlistamaan kanssamme 120-vuotiasta suomalaista kansalais- ja työväenopistotoimintaa Kulttuuritila Nuijamieheen (Valtakatu 39) sunnuntaina 24.11. klo 13.00–15.00. Konserttiin on vapaa pääsy.

Juhlakonsertissa kuullaan esiintyvien kuorojen mukaansatempaavimpia kappaleita eri aikakausilta ja tyyleiltä. Konsertissa esiintyvät nämä upeat kuorot Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson alueilta:

• Myllykosken Metallimiesten kuoro
• Kansanoopperakuoro
• Lappeenrannan Karjalakuoro
• Joutsenon naislaulajat

Konsertin kokoavana voimana toimivat Etelä-Karjalan kansalaisopisto EKKO, Kulttuuritila Nuijamies ja Kansalaisopistojen liitto KoL. Kuorokonserttia tukee myös Suomen Kulttuurirahaston Irja ja Toivo Hamusen rahasto.

Lämpimästi tervetuloa!

Konsertissa esiintyvät kuorot:

MYLLYKOSKEN METALLIMIESTEN KUORO

Kuoronjohtaja Jouni Sjöblom
Vuonna 1955 saakka toiminut, alun perin Myllykosken paperitehtaan metallimiehistä koostunut kuoro muovaa ”musiikin metallista” uusia lauluja. Päälle 20 miehestä koostuva kuoro omien sanojensa mukaan tähyää uusia haasteita ja jatkaa nuorekkaalla linjalla, vaikka se varsin kokenut ja perinteikäs onkin.

Tutustu Myllykosken Metallimiehiin.

KANSANOOPPERAKUORO

Kuoronjohtaja Jouni Sjöblom
Kymenlaaksolaisen kansanoopperan aineksina ovat paikallishistorialliset aiheet, historialliset henkilöt, kansanmusiikin pohjalta nousevat tarttuvat melodiat, laulutekstien kerronta ja riimittely. Kuoron moniääninen laulu, puhekuoro-osuudet ja kuoron suuri rooli kokonaisuudessa, upea puvustus, mielenkiintoinen lavastus sekä eri taiteiden yhdistäminen tekevät kokonaisuudesta musiikkia ja laulua, mutta myös teatteria, tanssia ja sirkusta. Siis heittäytymistä ja suurta yhteistyön voimaa!

Tutustu Kansanoopperakuoroon.

LAPPEENRANNAN KARJALAKUORO

Kuoronjohtaja Laura Tykkyläinen
Laulun taikaa Karjalasta! Lappeenrannan Karjalakuoro perustetiin sekakuoroksi vuonna 1976. Ohjelmistossa painottuvat Karjalaan liittyvät laulut mutta kuoro esittää paljon myös muita lauluja. Lappeenrannan Karjalakuoro ry:n toiminta painottuu laulamisen ylläpitämiseen, uusien laulujen opettelemiseen ja stemmojen harjoitteluun. Kuoro on myös Karjalan liiton jäsenyhdistys.
Kuorotoiminta alkaa syksyisin ja keväisin Etelä-Karjalan kansalaisopiston ohjelman mukaisesti. Harjoitukset ovat Kimpisen koulun ruokasalissa tiistaisin klo 16.45-18.15, ellei toisin ilmoiteta.
Kuoro motto on lainattu veteraaneilta: Periksi ei anneta ja kuoroa ei jätetä.

Lappeenrannan Karjalakuoron esityksen taustalla nähdään EKKOn akvarellimaalaus-kurssin opiskelijoiden kuvituksia esitettävistä lauluista. Maalaukset on toteutettu kuvataiteilija Tiinalotta Särmölän ohjauksessa.

Maalausten tekijät: Maritta Toivonen, Terhi Tyyskä, Tuula Taskula, Kaisa Lipponen, Leena Lindroos-Luotola, Erja Sokkanen, Tiina Juvonen, Riitta Ahos, Seija Sultan, Helene Mentula, Marjo Vakkuri, Anneli Mönkkönen, Raili Salojärvi, Maija Krummen-Sinisalmi ja Tarja Häsä.

Tutustu Lappeenrannan Karjalakuoroon.

JOUTSENON NAISLAULAJAT

Kuoronjohtaja Toni Pussinen
Joutsenon Naislaulajat ry on perustettu 1973. Kuorossa laulaa tällä hetkellä 18 laulajaa. Ohjelmisto koostuu niin perinteisestä kuin myös uudemmasta naiskuoromusiikista mukaan lukien hengelliset teokset sekä viihdemusiikki. Kuoro on konsertoinut myös useaan kertaan ulkomailla, viimeksi Italiassa. Johtajana toimii taidokas ja innostunut MuM Toni Pussinen.

Tutustu Joutsenon naislaulajiin.
Uudet laulajat, tervetuloa mukaan! Lisätietoja täältä.

Pin It on Pinterest

Back To Top