fbpx
skip to Main Content

Kestävää kehitystä kansalaisopistossa – uusi podcast-jakso julkaistu!

Kestävää Kehitystä Kansalaisopistossa – Uusi Podcast-jakso Julkaistu!

Ääniä EKKOsta -podcastin tuore jakso käsittelee kestävää kehitystä (keke) ja sitä, miten kekeä edistetään meidän opiston arjessa. Aiheesta keskustelevat EKKOn keke-vastaava Tuija Näränen sekä viestintä- ja hankekoordinaattori Kaisa Leinonen. Jaksossa pohditaan myös kansalaisopiston merkitystä ja muuttumista sekä tehdään aikamatka 2040-luvun EKKOon!

Ääniä EKKOsta -podcastin kaikki jaksot ovat kuunneltavissa osoitteessa anchor.fm/ekkoopisto.

Kestävä kehitys on jätteiden määrän vähentämistä, lajittelua ja kierrätystä, mutta myös paljon laajempi ilmiö. Opistomme jatkuvia kestävän kehityksen teemoja ovat myös vastuulliset hankinnat, energian ja veden kulutuksen hillintä, henkilöstön ja opiskelijoiden hyvinvointi, kulttuuriympäristön ja perinteiden vaaliminen sekä monikulttuurisuus ja kansainvälisyys.

Kestävää kehitystä ovat edistämässä osaltaan kaikki ekkolaiset, opettajat, muut henkilökunta sekä tietysti opiskelijat. Tuija Näränen kertoo podcast-jaksossa esimerkkejä keke-toiminnasta kädentaitojen kursseilla: vaatteiden tuunaus ompelukurssilla, huonekalujen entisöinti, kierrätysmateriaalien käyttö kankaankudonnassa ja askartelussa. Myös esimerkiksi vieraiden kielten ja kulttuurien kurssit sekä ihmisen luontosuhdetta lujittavat kurssit edistävät kestävää kehitystä. Kekeily tuo toivoa myös maapallon tulevaisuudesta ja ilmastonmuutoksesta ahdistuneelle: tekemisen kautta ihminen huomaa, että yhdessä asioita voidaan tehdä paremmin edes pieni pala kerrallaan.

Tänä lukuvuonna EKKOn kestävän kehityksen erityisteema on vesi, mikä näkyy esimerkiksi opinto-ohjelman sinisessä kansivärissä. Tuija raottaa jo hieman verhoa ensi lukuvuoden keke-suunnitelmiin: 2021–2022 erityisteemana on Yhdessä kestävästi.

EKKOlla on ollut OKKA-säätiön myöntämä, kestävän kehityksen oppilaitoksen sertifikaatti vuodesta 2015 lähtien. Tänä keväänä on keke-toiminnan uudelleenauditoinnin aika.

Pin It on Pinterest

Back To Top