fbpx
skip to Main Content

Kevätnäyttelyitä Lappeenrannassa ja Luumäellä

Kevätnäyttelyitä Lappeenrannassa Ja Luumäellä

Kevät on näyttelyiden aikaa. Opiskelijoiden valmistamia töitä on esillä huhtikuussa Lappeenrannassa ja Luumäellä yhteensä viidessä eri näyttelyssä.

NÄYTTELY 1

Opistotalolla on nähtävillä kestävän kehityksen periaatteiden mukaan tehtyjä töitä. Näyttely on avoinna 25.4. asti klo 10–15. ”EKKO kekeilee iloisesti ja luovasti. Opistotalon vitriineistä löytyy mitä yllättävimmistä materiaaleista valmistettuja koriste- ja käyttöesineitä”, kertoo kädentaito- ja taideaineiden vastuuopettaja Tuija Näränen. Näyttelytöissä on käytetty esimerkiksi polkupyörän sisäkumia, tietokonekaapeleiden sisältä purettuja muovipintaisia kuparinauhoja ja vanhoja karkkipapereita.

 

 

 

 

 

NÄYTTELY 2

Luumäellä alkoi syyskauden uutuutena piirustuskurssi. Luumäen remprantit – kuten ryhmä itseään leikkisästi kutsuu – on vuoden aikana tutustunut erilaisiin piirustusvälineisiin. ”Syksyllä aloitimme lyijykynistä ja tusseista, sitten siirryimme värikyniin, kuulakärkikyniin sekä tusseihin. Kevätkaudella olemme opiskelijoiden toiveiden perusteella jatkaneet matkaa vesiväreihin tai musteisiin”, kertoo ryhmän opettaja, graafinen suunnittelija Mervi Alaoutinen.

Piirustusryhmän Viivasta valoon –näyttely on avoinna Luumäen pääkirjastossa Taavetissa 27.4. asti.

 

NÄYTTELY 3

Yli 50 käsityötaiteen ja kuvataiteen perusopetuksen oppilasta (1-9 -luokkalaisia ja yksi lukiolainen) ovat ahkeroineet Luumäellä. Kevätlukukauden 2018 aikana valmistuneita teoksia on näytteillä Satujen maailma -näyttelyssä Luumäen kunnantalolla 16.4.-4.5. Teosten aiheet on ammennettu satujen maailmasta. ”Olemme tutkineet erilaisia satu- ja taruolentoja, taruja ja tarinoita. Näyttelystä voi löytää yksisarvisia, susia ja monta pientä possua, Lintusinisen, Muumipeikon, Mörön, Nalle Puhin, Pollen, merenneidon ja monia muita satuhahmoja ja fantasiaolentoja. Näyttelyssä on esillä myös kahdelta oppilaalta taiteen perusopetuksen päättötyöt”, kertoo taiteen perusopetuksen opettaja, kuvataiteilija Tiinalotta Särmölä.

Taiteen perusopetuksessa on harjoiteltu mm. akryyli- ja akvarellimaalausta, savitöitä, öljypastelleja, puuvärejä, vesiliukoisia puuvärejä, hiilipiirustusta, raapekartonkia, mosaiikkitöitä, pressprintiä, lasi- ja silkkimaalausta, neulahuovutusta, ompelutöitä, betonivaluutöitä ja erilaisia askarteluja. Töiden toteutuksessa on huomioitu myös kestävä kehitys. ”Olemme hyödyntäneet työskentelyssä monipuolisesti kierrätysmateriaaleja. Olemme posliinimaalanneet vanhoja lautasia, käyttäneet mosiikeissä vanhoja ruukkuja ja kierrätysmateriaalipeilinpaloja ja kovalevyjä, ommelleet tossuja kierrätyskankaasta ja käyttäneet kehystämön ylijäämä paspispahveja askarteluissa”,  Tiinalotta Särmölä kertoo.

 

NÄYTTELY 4

EKKOn kevätnäyttely 2018 järjestetään tänä vuonna perjantaista sunnuntaihin 27.─29.4. opistotalossa, Pohjolankatu 27:ssä. Näyttelyssä on esillä opiston taito- ja taideaineiden opiskelijoiden töitä kuluneelta opintovuodelta. Näyttelyvieraille on tarjolla myös musiikkituokioita. Perjantaina klo 10.30 on luvassa haitarimusiikkia ja klo 11.00 esiintyy Lappeenrannan Karjalakuoro. Lauantaina klo 11 esiintyy Laulunlyömät -kurssin opiskelijoita ja klo 12.15 alkaen vuoron saavat pianobaarin soittajat.
Näyttelytöihin tutustumisen lomassa voi lauantaina ja sunnuntaina nauttia PEPO Lappeenrannan P14 –joukkueen kahvion suolaisista ja makeista tuotteista.
Kevätnäyttely on auki seuraavasti:
perjantai 27.4. klo 10–15
lauantai 28.4. klo 10–15
sunnuntai 29.4. klo 11–16.

 

NÄYTTELY 5

Luumäen kevätnäyttely järjestetään viikkoa aikaisemmin, lauantaina 21.4. Näyttely on avoinna Luumäen kunnantalolla, Linnalantie 22:ssa, kunnantalon aukioloaikaan.

 

Ja sanataidekin pääsee esille…

EKKOn runonlausujat tarjoavat sanataiteen ystäville Runopuutarha –tapahtuman lauantaina 28.5. klo 14-16. Tilaisuuden teemana on rinnakkain ja esitys järjestetään idyllisessä puutarhaympäristössä Tykissä, Tykinkatu 13:ssa. ”Vuosi sitten runonlausujamme järjestivät puutarhaelämyksen ensimmäistä kertaa. Kokemus oli äärettömän hieno ja aion ehdottomasti olla paikalla tänäkin vuonna”, iloitsee opiston apulaisrehtori Sanna Mäkelä.

Kaikkiin EKKOn näyttelyihin on vapaa pääsy.

 

Pin It on Pinterest

Back To Top