fbpx
skip to Main Content

Kielten opiskelu tarjoaa älyllistä haastetta – Lappeenrantaan kotiutunut Veijo Vaakanainen odottaa innolla syksyn kursseja

Kielten Opiskelu Tarjoaa älyllistä Haastetta – Lappeenrantaan Kotiutunut Veijo Vaakanainen Odottaa Innolla Syksyn Kursseja

Esittelemme haastattelusarjassamme tällä kertaa EKKOn uuden kieltenopettajan Veijo Vaakanaisen. Hän aloittaa syyskuussa ruotsin ja saksan kielen kurssien opettajana. Tutustutaanpa Veijoon hieman paremmin!

Kuka olet ja miten sinusta tuli EKKOn opettaja?

Olen Veijo Vaakanainen, 30-vuotias tuore lappeenrantalainen. Tulin EKKOn opettajaksi, koska halusin tehdä rakastamaani kieltenopettajan työtä väitöstutkimukseni rinnalla. Muutin Lappeenrantaan puolisoni työn vuoksi ja lähetin EKKOon kaikesta päätellen oikea-aikaisen viestin, että tulisin mieluusti tänä syksynä kieltenopeksi.

Mitä opetat EKKOssa?

Opetan saksaa ja ruotsia. Tänä lukuvuonna minulla on kaksi saksan kurssia (Saksa 1 ja Saksa 3) sekä yksi ruotsin kurssi (Svenska för nybörjare).

Mitä sinulle kuuluu juuri nyt?

Olen onnellisempi kuin koskaan! Olen kotiutunut erinomaisesti uuteen kauniiseen kotikaupunkiini ja muutenkin elämä hymyilee.

Mikä on parasta opettamassasi aineessa?

Kielissä parasta on niiden tarjoamat uudet mahdollisuudet. Vieraat kielet avaavat ovia uusiin maihin ja kulttuureihin. Kielten opiskelu on niin paljon muutakin kuin sanalistoja ja kielioppisääntöjä. Kielet tarjoavat mahdollisuuden tutustua syvemmin esimerkiksi tapakulttuuriin, musiikkiin ja kirjallisuuteen. Parhaimmillaan kielten opiskelu lisää myös ymmärrystä ja suvaitsevaisuutta. Ne tarjoavat myös älyllisen haasteen, koska kokenutkin kielenoppija törmää jatkuvasti tilaisuuksiin, jotka edellyttävät uuden oppimista. Kielten opiskelu on koko elämän mittainen projekti.

Kenelle opettamasi kurssit sopivat?

Kurssit sopivat kenelle tahansa, joka haluaa tulla kehittämään saksan ja ruotsin kielen taitoaan. Oli sitten syynä lomamatkailu, perhesiteet, yleinen kiinnostus kieliä ja kulttuuria kohtaan tai halu haastaa itseään uuden kielen parissa, niin kaikki ovat tervetulleita.

Mitä toivot kurssisi opiskelijoilta?

Iloista ja rohkeaa asennetta! Kielten opiskelu on jännittävää ja teemme paljon erilaisia suullisia ja toiminnallisia harjoituksia, joihin toivoisin kurssilaisten lähtevän innokkaasti mukaan. Haluaisin karistaa vakiintuneita stereotypioita, kuinka kielten tunneilla istutaan paikallaan ja tehdään kirjasta täydennystehtäviä. Minun tunneillani ne ovat sivuosassa.

Millaisia tulevaisuuden haaveita sinulla on?

Haaveeni olisi, että saisin jokin päivä tehdä täysipäiväisesti opettajan töitä ja levittää eteenpäin ruotsin ja saksan kielen ilosanomaa mahdollisimman suurelle joukolle. Siinä sivussa olisi toki mukava saada myös hieman paikallaan polkeva tohtorinväitös onnellisesti loppuun.

Kerro jokin hauska tai yllättävä asia itsestäsi!

Olen innokas leipomaan ja bravuurini on minttusuklaamutakakku. Sitä saattaa olla tarjolla myös kurssieni osallistujille!

Mitä itse haluaisit vielä opiskella tai oppia?

Kielten opiskelu on hyvin koukuttavaa, joten niitä haluaisin oppia yhä enemmän. Jo nuoresta lähtien olen halunnut oppia italiaa, mutta joka kerta, kun se olisi ollut mahdollista, on tielle tullut esteitä. Haluaisin myös jatkaa pari vuotta sitten aloittamiani hollannin opintoja. Tänä syksynä uutena kielenä ohjelmaan tulee myös venäjä.

Pin It on Pinterest

Back To Top