fbpx
skip to Main Content

Kivi hioutuu koruksi hiihtolomaviikolla

Kivi Hioutuu Koruksi Hiihtolomaviikolla
9-vuotias Tuomas Hämäläinen hioo ensimmäistä kiveään.

EKKO järjestää 6-päiväisen korukivenhiontakurssin opiston hiihtolomaviikolla ma 26.2.- la 3.3.2018.

Kurssilla opiskellaan korukivenhiontaa, opitaan uutta korukivistä ja jalometalleista. Kurssin opettajana toimii korukivenhiontaa yli 20 vuotta opettanut kiviseppä Vesa Suuronen.

”Ensin tutkimme kiviä, pyörittelemme niitä käsissämme ja katselemme, millaiseksi ne lähtisivät muotoutumaan. Sitten kivi leikataan timanttisahalla sopivaksi palaksi ja varsinainen kiven työstäminen alkaa”, Suuronen kertoo.

Korukivenhiontakurssille voi tuoda mukanaan omia matkamuistokiviä ja hioa niistä valmiita koruja. Kurssilla käytetään lappeenrantalaisen kultasepän korupohjia, joihin hiotut kivet upotetaan. Jos haluaa, kurssilla on mahdollisuus myös punoa ketjuja hopealangasta tai valaa jalometallista oman mallin mukaan korupohja tai koru.

Suurosen mukaan hyviä korukiviä on useita, muun muassa eriväriset kvartsit ja spektroliitti ovat erinomaista korumateriaalia. Tärkeintä on, että kiviaines on ehjää eli siinä ei ole halkeamia.

 

 

Marianna Mikkonen osallistui EKKO:n kuusipäiväiselle korukivenhiontakurssille viime syksynä. Mukanaan Marianna toi ystävältään saamansa spektroliittikiven. ”Oli mielenkiintoista nähdä, miten jokaisesta kivestä paljastuu kaunis pinta, kun se hiotaan. Kurssille tuomani kivenmurikka löytyi alun perin ystäväni ostaman uuden talon takan reunalta ja oli vähällä joutua roskiin. Kurssilla onnistuin ”kesyttämään” kiven koruiksi. Kivi jatkaa nyt seikkailuitaan ystävieni koruina juhlissa ja arjessa.”

 

 

 

 

 

 

 

Kiven hioutumisen eri vaiheet kiinnostivat myös kurssin ensikertalaista, 9-vuotiasta Tuomas Hämäläistä. Opettaja ohjeisti hionnan eri vaiheissa ja hiomakoneenkin käyttö onnistui pojalta taitavasti. Ennen lopullista kiillotusta kiven hionta viimeisteltiin vesihiomapaperilla. Todellinen hohto saatiin esille kiillottamalla kivi tinatuhkalla ja pienillä viimeistelyillä.

Hiihtolomaviikon korukivenhiontakurssille ilmoittaudutaan 19.2.2018 mennessä opiston toimistossa tai kotisivujen kautta
Kurssi kokoontuu opistotalossa, Pohjolankatu 27, ma–pe klo 17.00–21.00 ja la klo 9.00–15.00.

Kurssille on hyvä tuoda oma esiliina, saappaat ja korvatulpat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja:

Vesa Suuronen, p. 0400 915289, vsuuronen@gmail.com
Marianna Mikkosen blogi: Kivi hiotuu koruksi, http://ekko.fi/kivi-hioutuu-kiveksi/

 

 

Pin It on Pinterest

Back To Top