fbpx
skip to Main Content

Kroppa kesäkuntoon EKKOn kesäkursseilla

Kroppa Kesäkuntoon EKKOn Kesäkursseilla

Liikunnalliset kesäkurssit käynnistyvät varsinaisen opetuskauden jälkeen 23.4.2018.

EKKOn kesäkurssitarjonnassa on laaja valikoima kuntoliikunnan, tanssin ja hyvän olon kursseja, jotka toteutetaan opiston varsinaisen opiskelukauden ulkopuolella. Kurssit kestävät neljästä kahdeksaan viikkoa ja kokoontuvat kerran viikossa opistotalolla.

Kesäkursseja alettiin järjestää viisi vuotta sitten ja niiden suosio on säilynyt. Asiakkaiden toiveet ohjaavat kurssisuunnittelua, ja mukaan otetaan myös uusia kokeiluja.

Tämän vuoden uutuutena on Tabata ja venyttely –kurssi, joka sopii kovan treenin ystäville, kertoo opiston liikunnan vastuuhenkilö Sinikka Miettinen. Tabata koostuu 4 minuutin jaksoista, jotka sisältävät kahdeksan 20 sekunnin työosuutta aina 10 sekunnin palautuksilla. Liikkeet tehdään oman kehon painolla sekä eri välineitä hyödyntäen.

Kuntoa voi kohentaa myös kuntopiiritunneilla ja Kuntoa ja terveyttä naisille –kurssilla. Rauhallisempaa hyvää oloa on luvassa Chi kung – kiinalaisen voimistelun ja itsehoidon kurssilla. Tanssin riemua voi kokeilla energisen lattarimusiikin, Zumban ja Laviksen parissa. Reggaeton-tunneilla liikkuminen perustuu reaggaeton musiikkityyliin, jossa sekoittuu jamaikalainen reggae ja dancehall sekä Amerikan hip hop.

Kesäkurssien joogatunteja järjestetään jälleen niin lapsille kuin aikuisillekin. 5–9-vuotiaille lapsille suunnatulla lasten joogakurssilla tutustutaan joogaan leikkisyyden kautta. Samalla keskittyminen sekä itseilmaisun taito kehittyvät. ”Lapsella ei tarvitse olla aikaisempaa joogakokemusta ja tunneille osallistutaan ilman aikuista. Varustukseksi riittävät joustavat vaatteet, oma jumppa-alusta, vesipullo ja halutessa tossut jalkaan”, kertoo kurssin opettaja, joogaopettaja Marjo Niiranen.

Joogakurssien uutuuksina ovat äitiysjooga ja miesten vesijooga. Lempeään äitiysjoogaan voi osallistua kaikissa raskauden vaiheissa raskausajan perusterveydentilanteen puitteissa. Kurssi sopii myös tuleville isille, vinkkaa Niiranen.

Miesten vesijoogassa hengitys- ja liikesarjat perustuvat puolestaan hathajoogaan. Joogatunti on nivelystävällinen eikä osallistuminen vaadi uimataitoa.

Naisten hormonijoogakurssi sopii joogaa aiemmin harrastaneille. Liikkeet perustuvat hatha- ja kundaliinijoogaan sekä tiibetiläiseen energiajoogaan. Aikuisjoogaajille tarjotaan kesäkursseina lisäksi hatha- ja kundaliinijoogaa.

Kaikki kesäkurssit pidetään EKKOn päätoimipisteessä, osoitteessa Pohjolankatu 27, Lappeenranta. Kurssit maksavat 12–34 euroa kurssin kestosta ja oppitunnin pituudesta riippuen. Kursseille ilmoittaudutaan opiston nettisivuilla tai toimistossa.

Tutustu kursseihin klikkaamalla kuvan oikeassa yläkulmassa olevaa suurennuslasia.

 

Lisätietoja:
Sinikka Miettinen
, puh. 050 555 1954, sinikka.miettinen@ekko.fi

 

Pin It on Pinterest

Back To Top