skip to Main Content

Kurssikonkari Tanja Waseria muistettiin EKKOn ystävänä

Kurssikonkari Tanja Waseria Muistettiin EKKOn Ystävänä

Ystävänpäivänä Etelä-Karjalan kansalaisopistossa (EKKO) on perinteisesti tapana muistaa lahjakortein eri ainealueiden aktiivisia ja pitkäaikaisia opiskelijoita. Sveitsin Luzernista Suomeen yli 22 vuotta sitten muuttanut Tanja Waser on yksi lahjakortin saaneista EKKOn ystävistä. Tanjaa haluttiin muistaa hänen aktiivisuudestaan kielten, liikunnan ja erityisesti kädentaitojen kursseille osallistumisesta. Tapasimme Tanjan onnitteluiden ja haastattelun merkeissä mosaiikkikurssin ja seurakunnan kuoroharjoitusten välissä.

  • ”Aloitin EKKOssa opiskelun vuonna 2013. Ennen vuotta 2013 en ollut erityisen aktiivinen harrastaja, mutta viime vuodet olen käynyt kursseilla ja muissa harrastusryhmissä todella ahkerasti”, kertoo Tanja.  

Tanja kertoo aloittaneensa EKKOssa opiskelun kielten kursseilla. Hän opiskeli ensin espanjaa, jonka jälkeen hän kävi myös italian ja venäjän kursseilla. Kielten lisäksi Tanja löysi EKKOn liikunnan kurssit. Hän kertoo harrastaneensa opistossa muun muassa itämaista tanssia, steppitanssia ja joogaa. Viime aikoina Tanjaa ovat kiinnostaneet kansalaisopistossa ennen kaikkea kädentaitojen kurssit. Hän käy kahdessa savityöryhmässä, minkä lisäksi mosaiikkityöt ovat alkaneet kiinnostaa häntä.   

  • ”Savityöt ovat minulle rakkaimpia ja tärkeimpiä, sillä tekniikka on niin monipuolinen ja savesta voi tehdä melkein mitä vaan. Teen usein erilaisia eläimiä ja syksyisin lehtikuvioisia astioita puunlehdillä painamalla”, kertoo Tanja.

Saamalleen lahjakortille Tanja on keksinyt jo käyttöä, sillä hän haluaisi osallistua tänä keväänä Pihakoristeita ja ruukkuja –kurssille, jolla voisi tehdä lisää savi- ja mosaiikkitöitä. Lisäksi ompelu- ja emalityökurssit houkuttavat tätä aktiivista nuorta naista.

  • ”Valitettavasti monet minua kiinnostavat ryhmät järjestetään samaan aikaan, jolloin en pääse kaikkiin haluamiini harrastuksiin. Minulla on EKKOn kurssien lisäksi karateharrastus, draamaryhmä ja kuoroharjoitukset, joten kaikkeen en valitettavasti ehdi.”, naurahtaa Tanja.

Tanja on osallistunut yhteensä 32:lle EKKOn kurssille. Mikä häntä vetää vuosi vuoden jälkeen harrastamaan kansalaisopistoon?

  • ”Mielestäni täällä saa laadukasta opetusta erittäin hyviltä opettajilta. Lisäksi kansalaisopisto tarjoaa minulle mielekästä tekemistä mukavassa seurassa. Kursseilla tapaa mukavia ihmisiä ja voi saada uusia tuttavuuksia. Ennen kaikkea on palkitsevaa nähdä oman kättensä jälki ja nauttia aikaansaamisen tunteesta. Tykkään ylipäänsä siitä, että on paljon ohjelmaa ja tekemistä”, Tanja tiivistää.  

Kerron Tanjalle EKKOn Facebook-sivulla ystävänpäivänä alkavasta kampanjasta, jonka aikana sivun kävijöiltä pyydetään toiveita ensi lukuvuoden opintotarjontaan. Kyselyyn vastanneet osallistuvat yhden vapaavalintaisen kurssin arvontaan. Tanjalla on heti mielessä yksi toive.

  • ”Hieno juttu! Haluaisinkin kokeilla rivitanssia! Taidan kirjoittaa sen toiveeksi Facebookiin”, nauraa Tanja.

Seuraavat EKKOn ystävien lahjakortit jaetaan taas ensi vuoden ystävänpäivän tienoilla. EKKOn ystävänpäiväkampanja käynnistyy Facebookissa 14.2.2019 ja jatkuu helmikuun loppuun.  

Pin It on Pinterest

Back To Top