fbpx
skip to Main Content

Kuvisopiskelijoiden työt loistavat opistolla ja Kirkkopuistossa

Kuvisopiskelijoiden Työt Loistavat Opistolla Ja Kirkkopuistossa
Akvarelliryhmien yhteinen teos Juhla

Loppusyksystä EKKOn kuvataidekurssien opiskelijoiden töitä on esillä sekä Pohjolankadun opistotalon näyttelyssä että Lappeenrannan Kirkkopuistoon rakennettavassa Loistopuistossa.

Akvarelliryhmien yhteinen Juhla ja taidelasinäyttely

Opistotalon porrastasanteella on esillä pannoo Juhla. Yhteisen teoksen tekijät ovat Maire Pyykön opiskelijoita Akvarellimaalauksen perusteet ja jatko -ryhmistä. Maalaukset ovat valmistuneet keväällä 2020, mutta pääsevät vasta nyt yhdessä esille. Ryhmissä on tutkittu Gustav Klimtin tuotantoa ja saatu vaikutteitakin häneltä: yksityiskohtia on runsaasti ja värimaailma on lämmin. Toisessa ryhmässä aiheena olivat kukat ja kakut. Värikylläiseen yhteisteokseen voi tutustua 15.11.2020 asti. Teoksesta tulee lisää kuvia opiston Instagram-tilille.

Ykityiskohta akvarelliteoksesta
Yksityiskohta Juhla-teoksesta

Opistotalon tilojen vitriineissä on lisäksi näytillä lasitaiteilija Arkadi Anishtshikin upeita taidelasiteoksia. Arkadi opettaa kevätlukukaudella EKKOn Lampunvarjostin tai lyhty lasipaloista -kurssia.

Lasiteos
Arkadi Anishtshikin lasitaidetta

Loistopuisto

Lappeenrannan Kirkkopuistoon rakennetaan Loistopuisto 15.10.2020–11.1.2021 väliseksi ajaksi. Loistopuiston UV-valaistuksessa neonväreillä tehdyt pimeässä hehkuvat taideteokset ilahduttavat kulkijoita aina ensi vuoden alkuun asti. Projektin toteuttavat yhteistyössä Lappeenrannan kuvataidekoulu, EKKOn Luumäen taiteen perusopetus, kaupungin tapahtumapalvelut ja Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku. Loistopuistossa on taideteoksia yhteensä kuudelta eri koululta ja usealta sadalta oppilaalta.

Etelä-Karjalan kansalaisopiston Luumäen taiteenperusopetuksen oppilaat (1.-6.-luokkalaiset) ovat käyttäneet Loistopuiston UV-taideteoksissaan – onhan EKKO sertifioitu kestävän kehityksen oppilaitos. Vanhoista pitsiliinoista syntyi oppilaiden maalaamina ja punomina monimetrisiä jättiläisperhosen toukkia, jättiperhosia spray-maalaten kankaalle sekä pienempiä lentäviä perhosia. EKKOn kuvataideopettaja Tiinalotta Särmölä on toiminut Loistopuisto-hankkeen vetäjänä.

Jättiperhoset taideteos
Luumäen taiteen perusopetuksen teos Jättiperhoset Kuva: Tiinalotta Särmölä

Pin It on Pinterest

Back To Top