fbpx
skip to Main Content

Lasten ja aikuisten yhteisoppiminen luistaa luonnollisesti Pontuksella

Lasten Ja Aikuisten Yhteisoppiminen Luistaa Luonnollisesti Pontuksella
Mia Kähkönen ja Minna Melkko savitöiden pauloissa

EKKOssa alkoi tammikuun alussa Pontuksen koulun kanssa yhteistyössä toteutettava yhteisopettajuutta ja lasten ja aikuisten yhdessä oppimista yhdistävä kädentaitojen kurssi Tehää yhes! Keramiikkaklubi. Kurssin opettajina toimivat EKKOn kädentaitojen tuntiopettaja Minna Melkko yhdessä Pontuksen koulun luokanopettaja Kari Hirvosen kanssa. Kurssille on voinut ilmoittautua EKKOn kautta materiaalimaksun hinnalla. Kurssi järjestetään Pontuksen koulun tiloissa keskiviikkoiltapäivisin, jolloin koulun oppilailla on valinnaisaineiden opetusta.

Yksi Keramiikkaklubi-kurssin aikuisopiskelijoista on EKKOssa jo vuosia savitöitä harrastanut nuijamaalainen Mia Kähkönen. Mia kertoi innostuneensa kurssista heti, kun kuuli Minnalta mahdollisuudesta osallistua kurssille yhdessä lasten kanssa.

  • Lapset kurssikavereina ovat aivan mahtavia! He ovat kilttejä, kohteliaita, huumorintajuisia ja tosi innokkaita. Lapsilla on hyvä asenne työskentelyyn: he tarttuvat heti toimeen ja poimivat ideoita ympäristöstään ja netistä. Lapset uskaltavat myös heittäytyä ja kokeilla. Lisäksi he ovat älyttömän siistejä ja tottelevaisia! Meillä aikuisopiskelijoilla olisi heiltä opittavaa esimerkiksi aikataulutuksessa, kertoilee Mia.

Mia kertoo, että lapset suhtautuvat aikuisopiskelijoihin jo avoimesti ja uteliaasti.

  • Alussa he vähän ujostelivat, mutta kurssin aikana toiminta on kehittynyt ja ryhmässä on muodostunut oma huumorinsa, Mia kertoo.

Mian mielestä Pontuksen koulun tilat sopivat hyvin kädentaitojen opetukseen, minkä lisäksi opettajien yhteistyö samanaikaisopetuksessa toimii moitteettomasti. Ryhmäkoko on iso, mutta kahden opettajan ja aikuisopiskelijoiden läsnäolo sujuvoittaa työskentelyä ja takaa työrauhan.

Miaa vähän harmittaa, ettei monikaan aikuinen ole löytänyt kurssille mukaan. Mia arvelee syyksi sitä, että kurssin toteuttaminen alakoulun lukujärjestyksen mukaan iltapäivällä on karsinut osallistujia aikataulusyistä. Mia kuitenkin suosittelisi kurssia kaikille kädentaidoista kiinnostuneille, jotka vain suinkin pääsevät osallistumaan päiväkurssille.

  • Lasten kanssa kurssilla toimiminen on hyvin luonnollista, mutta tietenkin se vaatii osallistujalta sen, että tykkää lasten kanssa puuhailemisesta, Miia toteaa.

Tehää yhes! -kurssikokonaisuus saa jatkoa maaliskuun alussa, kun Pontuksen koululla alkaa kurssin toinen osio Tehää yhes! Tuolituuninki. Kurssilla EKKOn taideaineiden opettaja Maria Nuutinen tuunaa tuoleja ja muita pieniä huonekaluja yhdessä Pontuksen koulun opettajan ja oppilaiden sekä aikuisopiskelijoiden kanssa. Loppukeväästä tarjolla on vielä kurssimoduuli Tehää yhes! Saippuaa ja somisteita, jolloin EKKOn kädentaitojen opettaja Jonna Aspela perehdyttää osallistujat kierrätysaskartelun ja saippuanteon maailmaan.

Kursseille on jatkuva ilmoittautuminen EKKOn kautta joko opiston toimistossa tai nettisivuilla.

Lisätietoja:

Kaisa Leinonen, Yhdessä opittua -hankkeen hanketyöntekijä, kaisa.leinonen@ekko.fi, p. 050 555 8770

Pin It on Pinterest

Back To Top