fbpx
skip to Main Content

Loistopuisto ilahduttaa jälleen

Loistopuisto Ilahduttaa Jälleen
UV-oksaliaanit. Luumäen taiteen perusopetus ja Lönnrotin koulun 4B-luokka. Kuva: Tiinalotta Särmölä

Lappeenrannan Kirkkopuistossa hohtaa jo toista kertaa Loistopuisto, jonka teemana on tänä vuonna Satumetsä. Lappeenrannan Green Leaf -juhlavuoden kunniaksi teoksia on tehty luonnonmateriaaleja ja kierrätysmateriaaleja hyödyntäen. UV-valaistuksessa neonväreillä tehdyt pimeässä hehkuvat taideteokset ilahduttavat kuntalaisia ensi vuoden tammikuulle asti. Projekti on toteutettu yhteistyönä Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metkun, Lappeenrannan kuvataidekoulun, Etelä-Karjalan kansalaisopiston Luumäen taiteenperusopetuksen, Lönnrotin koulun ja Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelujen kanssa. Loistopuistossa on taideteoksia yhteensä yli parilta sadalta oppilaalta. Puisto on ainutlaatuinen, sillä mistään muualta Suomesta ei löydy vastaavanlaista lasten tekemää UV-taidepuistoa!

Luumäen taiteen perusopetuksen oppilaiden valmistamia kellokukkia. Kuva: Tiinalotta Särmölä

UV-taidetta kierrätysmateriaaleista

Etelä-Karjalan kansalaisopiston Luumäen taiteen perusopetuksen oppilaat, 1.–6.-luokkalaiset, ovat osallistuneet Loistopuiston UV-taideteoksien tekoon käyttäen kierrätysmateriaaleja ja luonnonmateriaaleja. EKKO on sertifioitu kestävän kehityksen oppilaitos. Vanhoista valaisimien varjostimista on syntynyt satumaisia puussa roikkuvia kellokukkia, vanhoista pitsiliinoista edellisvuona tehty UV-toukka tuunattiin kerälle kiertyneeksi madoksi ja puiden oksista on maalattu ja kasattu oksaliaani, jonka tekoon myös Lönnrotin koulun 4B-luokka osallistui.

Yhteistyön voimalla saadaan loistoa pimeän keskelle ja lasten mielikuvitukselliset teokset tarjoavat varmasti kaikille hyvää mieltä! Loistopuiston työryhmä mediatiedotteessa.

Lönnrotin koulun oppilaat valmistivat teoksia taiteilija Tiinalotta Särmölän ohjaamissa Metkun taidetyöpajoissa, joissa päästiin tutustumaan uusiin taiteen alueisiin, UV-valotaiteeseen sekä ympäristötaiteeseen. Lappeenrannan kuvataidekoulun teosten toteutukseen on puolestaan osallistunut useita eri ryhmiä. Kuviskoulun ryhmät toteuttivat yhteisteoksena esimerkiksi suuren kettuveistoksen kanaverkosta ja paperimassasta.

Tulilinnut neonväreissä

Puistossa on lisäksi esillä kuvataiteilija Tiinalotta Särmölän UV-ympäristötaideteos Tulilinnut. Teos koostuu seitsemästä rautalankaveistoksesta: Bubo, Phoenix, Turdus, Gallinago, Larus, Accipiter ja Cacatuidae. Näistä mystisistä mytologisista voimaeläimistä pienimmät ovat sinisiä kuin kytevä tuli ja osa on kasvanut ja muuttunut keltaiseksi. Suurimmat, lähes ihmisen kokoiset linnut liekehtivät neonväreissä.

Loistopuisto on osa Lapsen oikeuksien ja METKAT-lastenkulttuuriviikon ohjelmaa, joka muistuttaa taide- ja kulttuurisisältöisen toiminnan välttämättömyydestä lapsen kehitykselle ja lapsen kulttuuristen oikeuksien tasavertaisuudesta. Lapsen sosioekonominen tausta tai maantieteellinen sijainti ei saa vaikuttaa siihen, minkälaisia taiteen ja kulttuurin mahdollisuuksia hänelle tarjotaan. Tämän vuoden teema on lapsen oikeus hyvään kohteluun.

Lisätietoja:
Tiinalotta Särmölä, Metkun UV-taidetyöpajojen ohjaaja, Etelä-Karjalan kansalaisopiston Luumäen taiteenperusopetus, Lappeenrannan kuvataidekoulun opettaja

Pin It on Pinterest

Back To Top