fbpx
skip to Main Content

Mistä kurssit tulevat? EKKon podcastin kesäjakson aiheena kurssisuunnittelu

Mistä Kurssit Tulevat? EKKon Podcastin Kesäjakson Aiheena Kurssisuunnittelu

Ääniä EKKOsta -podcastin kuudennessa jaksossa puhutaan kansalaisopiston kursseista ja kurssisuunnittelusta. Mistä kurssi-ideat tulevat ja miten opinto-ohjelma vuosittain rakennetaan? Jakson pääsee kuuntelemaan linkin anchor.fm/ekkoopisto kautta.

EKKOn apulaisrehtori Sanna Nurmen mukaan ohjelman valmistamisessa on hektisiä ja hikisiä vaiheita, mutta se on myös koko opiston yhteinen ja siksi mielekäs projekti. Kurssisuunnittelu alkaa yleensä viimeistään vuodenvaihteessa, ja monen vaiheen jälkeen valmis opinto-ohjelma julkaistaan opiston verkkosivuilla kesäkuussa. Perinteisesti EKKOn opinto-ohjelma on kolahtanut lähiseudun asukkaiden postiluukuista elokuussa – niin tänäkin vuonna! EKKO aikoo lähitulevaisuudessakin säilyttää paperisen opinto-ohjelman, vaikka monet muut opistot ovat siirtyneet pelkkään sähköiseen kurssiohjelmaan.

Podcastissa Sanna esittelee EKKOn lukuvuoden 2021–2022 uusia kursseja, joita on huikea määrä! Uutena kielenä ohjelmaan tulee turkki ja useista kielistä on uusia verkkototeutuksia, esimerkkinä ruotsin keskustelu. Suomea voi syksyllä opiskella sukkien neulomisen ja espanjaa laulamisen lomassa. Etänä voi opiskella myös eri maiden ruokakulttuureja: sushia, provencelaisen illallisen sekä hatšapurien valmistusta. Myös pintaremontin tekeminen (etänä), filosofia, tangolaulu sekä aistipuutarhan suunnittelu ovat kutkuttavia uutuuksia! Lapsille ja nuorille tarjolla on muun muassa balettia, tiktok-tanssia, biisinkirjoitusta ja sanataidetta sekä tietenkin Luumäellä jo vakiintuneet taiteen perusopetuksen kurssit. Opiskelijoiden toiveesta himmelikurssi palaa kädentaitojen ohjelmaan ja joulun alla voi tehdä kurssilla itse joulukalenterin! Jaksossa kuulet myös, mitkä ovat Sannan unelmien kurssit, joita EKKOssa ei vielä ole ollut tarjolla.

Jaksossa äänessä ovat EKKOn apulaisrehtori Sanna Nurmi, jolle tämänvuotinen opinto-ohjelma on jo noin kymmenes sekä viestintäkoordinaattori Kaisa Leinonen, opinto-ohjelmasavotan uusi tulokas.

Onko sinulla ideoita EKKOn podcastin aiheiksi? Tai haluatko itse mukaan tarinoimaan podcastiin? Ota yhteyttä Kaisa Leinoseen, sp. kaisa.leinone(ät)ekko.fi.

Pin It on Pinterest

Back To Top