fbpx
skip to Main Content

Nuorten EKKO -hankkeessa kuullaan nuoria

Millaisia ajatuksia EKKO herättää eteläkarjalaisissa nuorissa? Millaista toimintaa he toivoisivat opistoon? Miten tieto opiston tarjonnasta saavuttaisi nuoret?

Nuorten EKKO -hanke etsii vastauksia näihin kysymyksiin. Hanke on kaksivuotinen (2017-2018) ja siihen on saatu OPH:n hankerahoitusta.

Syksyn 2017 aikana 13-25 -vuotiaille eteläkarjalaisnuorille on laadittu  kysely, jossa selvitetään opiston tunnettavuutta, tarjontaa ja viestintää.

Lappeenrannan naisvoimistelijoiden Milea-joukkueen tytöt ovat teettäneet kyselyä Sataman valoissa elokuussa ja Kaamospuhalluksessa marraskuussa.  Kysely on avoinna 1.12.2017 asti. Vastaustulosten analysointiin ryhdytään heti joululoman jälkeen.

Milea-joukkueen tyttöjä valmiina keräämään nuorten tietoja EKKO:sta.

Kurssisurffaria etsitään

Alkuvuodesta 2018 kootaan ryhmä nuoria, jotka ideoivat tulevaa kurssitarjontaa ja kehittävät opiston viestintäkanavien käyttöä. Tavoitteena on palkata ns. kurssisurffari, joka vierailee opiston kursseilla ja kertoo kokemuksistaan omissa verkostoissaan. Toiveena on saada opistolle oma EKKO-vloggari.

Suunnittelutyötä tehdään keväällä myös yhdessä opiston opettajien kesken. Syksylle 2018 on suunnitteilla nuorisopassi, jonka nuori saisi käyttöönsä osallistuessan EKKO:n kursseille.

Hankkeen etenemisestä kerrotaan jatkossa opiston hankesivuilla. Kurssisurffarin työstä tai suunnittelutiimiin osallistumisesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä opiston rehtoriin Emilia Valkoseen.

Tunnelmia marraskuisesta Kaamospuhalluksesta

Kaamospuhallus on Lappeenrannan nuorisotoimen järjestämä maksuton nuortentapahtuma, johon osallistuu noin 2500 nuorta. Tapahtumassa on mukana runsaasti vapaaehtoisia ja järjestöjä.

Kaamospuhallus on järjestetty vuodesta 2003 alkaen. Tänä vuonna se pidettiin 17. marraskuuta. EKKO oli mukana ensimmäistä kertaa.  Ilta oli onnistunut ja ensi vuonna otetaan uusiksi!

Kaamospuhallus järjestettiin Lappeenrannan Urheilutalolla, jonka eri salit, käytävät ja hallit olivat tapahtumailtana täynnä erilaisia toimintapisteitä, esittelypisteitä ja musiikkiesityksiä. Illan juontotehtäviä hoiti HP Parviainen, joka kävi tutustumassa myös EKKO:n toimintaan. Musiikkitarjonnasta vastasi Pete Parkkonen ja paikalliset esiintyjät Royal Gallery, Eeva ja Mc Oge.

EKKO:n ohjelmassa oli työpajoja, joissa pääsi kokeilemaan improvisaatiota, hohtomaalausta ja korujen tekemistä vanhoista lusikoista.

Tiinalotta neuvoi nuoria hohtomaalauksessa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jonnan opastuksella pääsi tutustumaan korujen tekoon.

 

 

 

 

 

 

 

Marian kanssa tehtiin repliikkejä improvisaatioon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EKKO:n pisteessä järjestettiin myös arvonta, jossa tehtävänä oli arvata syyskauden suosituin kurssi. Palkintona oli elokuvalippuja, joiden arvonnassa onni suosi Pinja Kovasta, Elina Pakasta ja Siiri Tuomistoa. Voittajille on lähetetty tekstiviesti.

 

 

 

 

 

 

Lisätietoa hankkeesta antaa rehtori Emilia Valkonen, p. 044 0711 707, emilia.valkonen@ekko.fi.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Back To Top