fbpx
skip to Main Content

Kädentaidot ja kuvataide

Kädentaidot – perinteitä ja ripaus uutta

Kädentaitojen kursseillamme haluamme jatkaa, ylläpitää ja kehittää suomalaista käsityö- ja muotoiluperinnettä. Kädentaitojen kursseilla ajatukset irrottautuvat väkisinkin arjen paineista. Käsityöt ovat terapiaa parhaimmillaan ja tuovat onnistumisen tunteita.

Kursseillamme sinulla on mahdollisuus tutustua useaan käsityön ja muotoilun tekniikkaan sekä niiden historiaan ja tähän päivään. Kurssien pituudet vaihtelevat muutamasta tunnista koko lukukauden kestäviin. Luokissa on tarvittavat koneet ja laitteet sekä useimmille kursseille myös työvälineet. Materiaalit hankitaan useimmiten yhteistilauksina.

Taideaineet – luova matka värien ja muotojen maailmaan

Opisto tarjoaa kuvataiteen opetusta ikonimaalauksessa, öljyväri-, akryyli- ja akvarellimaalauksessa sekä eri piirustustekniikoissa. Lisäksi opetusta on lasityö- ja mosaiikkitekniikoissa sekä emali- ja posliinimaalauksessa.

Taideaineiden kursseillamme voit kehittää omaa persoonallista ilmaisuasi ja kokea yhdessä tekemisen iloa. Kursseilla saat tutustua myös taidehistoriaan, väri-, sommittelu- ja materiaalioppeihin.

Haluaisitko suorittaa digitaalisen osaamismerkin kuvataiteissa?

Taidan-osaamismerkkiVuodesta 2021 alkaen EKKOn kuvataidekurssilaisilla on mahdollisuus suorittaa digitaalisia Taidan-osaamismerkkejä maalaustaiteessa ja piirtämisessä. Sekä maalaustaiteessa että piirtämisessä on käytössä kolmen eri tason merkkejä (A, B, C -tasot), jotka kuvaavat osaamisen kehittymistä tasolta toiselle. Merkki tekee näkyväksi saavuttamasi taidot ja voi kannustaa oppimaan lisää! Merkkikuvan on suunnitellut EKKOn kuvataideopettaja ja kuvataiteilija Maire Pyykkö

Merkin suorittaminen on täysin vapaaehtoista ja maksutonta opiskelijalle eikä vaikuta kurssin muuhun toimintaan. Opiskelija osoittaa osaamistaan kurssin aikana tehtävillä töillä ja työskentelyllä ja kurssin opettaja havainnoi osaamista. EKKOn kuvataideopettajat Maire Pyykkö, Tiinalotta Särmölä sekä Tuomas Tyrisevä ovat laatineet osaamiskriteerit, joiden perusteella merkit myönnetään.

Tutustu Taidan-merkkien osaamiskriteereihin: maalaustaide ja piirtäminen (otsikoista avautuu pdf-tiedosto)

Jos haluat suorittaa Taidan-osaamismerkin, kerro siitä opettajallesi kurssin alussa. Osaamismerkin hakemiseen tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen. Merkin voi vastaanottaa ilmaisessa Open Badge Passport -palvelussa, jonka kautta merkkiä voi hallinnoida haluamallaan tavalla, esimerkiksi lähettää linkkinä tai liittää sähköiseen portfolioon tai sosiaalisen median tiliin. Linkki merkkihakemukseen lisätään tälle sivulle myöhemmin.

Lisätietoja:
Kädentaito- ja taideaineiden vastuuopettaja, KteO Tuija Näränen, tuija.naranen (at) ekko.fi, p. 050 555 5856

 

Pin It on Pinterest

Back To Top