skip to Main Content

Kielet ja kulttuuri

Opiston kielikursseilla voi aloittaa uuden kielen opiskelun tai parantaa ja ylläpitää jo hankittua kielitaitoa. Pääpaino kursseilla on suullisen kielitaidon ja kulttuurintuntemuksen opetuksessa.

Vuosittaisen opinto-ohjelman kurssikuvausten loppuun on merkitty taitotaso (esim. Taso A1, Taso A2). Taitotasojen tarkoituksena on helpottaa sopivantasoisen kurssin löytämistä.

Taitotasoista voi lukea lisää kielitaidon tasojen kuvausasteikosta. Se on Suomessa laadittu sovellus asteikoista, jotka sisältyvät Euroopan neuvoston toimesta kehitettyyn Kielten oppimisen, opettamisen ja arvioinnin yhteiseen eurooppalaiseen viitekehykseen.

Opiskeltavat kielet ja oppikirjat

Tänä lukuvuonna opistossamme on opetusta 11 kielessä: suomi toisena kielenä, ruotsi, englanti, saksa, ranska, venäjä, espanja, italia, viro, viittomakieli ja thai.

Opiskelijat hankkivat itse kursseilla käytetyt oppikirjat. Kirjaa ei tarvitse olla mukana ensimmäisellä kerralla. Jos tutustut oppikirjoihin etukäteen, se voi helpottaa oikean tasoisen kurssin valitsemista. Kielten vastuuopettaja Maarit Mustonen neuvoo sinua mielellään kurssivalinnassa opintoneuvonta-aikaan ma klo 15.00 – 16.00 ja ke klo 15.00 – 15.30, Kauppakatu 41, 3.krs.

Suomen opetusta maahanmuuttajille

Opisto tarjoaa monipuolisia, omaehtoisia suomen kielen kursseja maahanmuuttajille. Kurssit alkavat suomen alkeista ja jatkuvat aina edistyneen puhujan tasolle.

Intensiivikursseilla maahanmuuttajat opiskelevat päivittäin 3─4 tuntia, pääsääntöisesti syyskuusta toukokuuhun.

Suomen kielen iltapäivä- ja iltakurssit puolestaan kokoontuvat kahdesti viikossa opiston opetuskausina. Suomen kielen vastuuopettaja Sirpa Tereska neuvoo opiskelijoita maanantaisin klo 14.00─16.00, Pohjolankatu 27, huone 111.

Pin It on Pinterest

Back To Top