fbpx
skip to Main Content

Luennot ja tapahtumat

Etelä-Karjalan kansalaisopisto järjestää noin 800 vuosittaisen kurssin lisäksi yleisöluentoja, oppilaskonsertteja sekä taide- ja kevätnäyttelyitä.

Yleisöluennot, tapahtumat ja näyttelyt ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Ilmoitamme yleisöluennoista opinto-ohjelmassa, nettisivuillamme, opiston somekanavissa ja paikallislehdissä. Näyttelyistä ja konserteista ilmoitamme niin ikään opiston nettisivuilla tai paikallislehdissä. Opistomme nettisivujen etusivulle päivitämme jatkuvasti lehdistötiedotteita ja kurssiuutisia.

Yleisöluennot syksyllä 2021

Syksyn 2021 yleisöluennot järjestetään ensimmäistä luentoa lukuunottamatta lähitilaisuuksina Lappeenrannan kaupunginkirjaston Tarinasalissa. Lämpimästi tervetuloa luennoille!

To 23.9. klo 18–19.30. Siirtolapuutarha Saimaan rannalla. Verkkoluento
Skinnarilan siirtolapuutarhayhdistys täyttää tänä vuonna 40 vuotta! Yhdistyksen pj. Helena Harju kertoo siirtolapuutarhaelämästä ennen ja nykyään sekä esittelee yhdistyksen toimintaa. Voit katsoa luentotallenteen EKKOn YouTube-kanavalta.

To 7.10. klo 18–19.30 Ajan filosofia.
Jokainen tietää, mitä aika omassa arjessa merkitsee. Aikaa ilmiönä on kuitenkin vaikeaa selittää, ja ajan olemusta ovatkin filosofit, teologit ja tieteentekijät pohtineet jo tuhansia vuosia. Suomen Akatemian filosofian tutkijatohtori Matias Slavov johdattaa luennollaan siihen, mitä aika on ja miten aikaa tutkitaan. Lappeenrannan kaupunginkirjaston Tarinasali. Voit katsoa luentotallenteen EKKOn YouTube-kanavalta.

 

To 4.11. klo 18–19.30 Tiesitkö asuvasi Saimaan geopuistossa?
Maailmanperintöjärjestö Unesco myönsi keväällä 2021 Saimaa Geoparkille kansainvälisen tunnustuksen – Global Geopark- statuksen. Saimaa Geoparkin toiminnanjohtaja Heli Rautanen esittelee merkittävää luontomatkailukokonaisuutta. Lpr kaupunginkirjaston Tarinasali. Ilmoittaudu luennolle linkistä avautuvalla lomakkeella.

To 2.12. klo 18–19.30 (Huom! Luennolla uusi päivämäärä) Sata vuotta Lotta Svärd -järjestön perustamisesta. Monipuolista maanpuolustustyötä ja sitten suuri hiljaisuus. Filosofian tohtori, tietokirjailija Maritta Pohls luennoi Lotta Svärd -järjestön kiehtovista vaiheista. Lpr kaupunginkirjaston Tarinasali. Ilmoittaudu luennolle linkistä avautuvalla lomakkeella.

LUENTO SIIRTYI KEVÄÄLLE!
17.2.2022 klo 18 – 19.30 Tanssittajasta konserttisoittimeksi – jouhikonsoiton muutos 1900-luvulta lähtien. Kulttuuritila Nuijamies, Valtakatu 39 Lappeenran

Kun jouhikkomestarit Feodor Pratšu ja Juho Vaittinen soittivat ohjelmistoaan musiikintutkija A. O. Väisäselle 1900-luvun alussa, oli jouhikonsoiton perinne Laatokan pohjoisrannoilla jo sammumaisillaan. Haitari ja viulu olivat korvanneet vienoäänisen jouhikon tanssien säestyssoittimina. 1980-luvulla kiinnostus jouhikkoa kohtaan alkoi elpyä, ja nykyään jouhikko tunnetaan omaleimaisena konserttisoittimena sekä soitto- että rakennusharrastuksena. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tohtorikoulutettava, muusikko Ilkka Heinonen tutustuttaa meidät jouhikon lähihistoriaan museosoitinkopioiden sekä modernin jouhikon sävelin.
Maksuttoman yleisöluennon jälkeen ilta jatkuu jouhikkokonsertin merkeissä. Lippuja illan keikalle voi ostaa Kulttuuritila Nuijamiehestä.

Osaaminen näkyviin -keskustelutilaisuus pe 3.9.2021 etänä Zoomin kautta

Ihmisille kertyy osaamista jatkuvasti, läpi elämän. Osaamista kertyy muodollisessa koulutuksessa, mutta iso osa osaamisesta syntyy myös muilla elämän alueilla: arkielämässä, töissä, harrastuksissa ja ihmissuhteissa. Kaikki osaaminen on arvokasta, mutta paljon taitoja jää myös piiloon eikä niitä tunnisteta. EKKO kutsuu avoimeen kansalaisdialogiin keskustelemaan osaamisesta. Mitä kaikkea me osaamme ja missä ympäristöissä osaamista kertyy? Miten eri elämänalueilla hankittua osaamista voisi tehdä näkyväksi ja mikä merkitys sillä voisi olla yksilöiden ja ympäröivän yhteiskunnan kannalta?
Osaaminen näkyviin -keskustelutilaisuus perjantaina 3.9. klo 13–15 etänä Zoom-palvelun kautta. Haluatko mukaan keskustelemaan? Ilmoittaudu sähköpostitse: kaisa.leinonen(at)ekko.fi
Keskustelu toteutetaan erätaukodialogin menetelmin – tarkoituksena ei ole sinänsä löytää ratkaisua, vaan antaa tilaa erilaisille näkemyksille ja kokemuksille ja samalla rikastaa yhteistä ymmärrystä keskustelun teemasta. Lue lisää erätaukodialogista lisää sivuilla eratauko.fi.

EKKOn juhlistaa keskustelutilaisuudella valtakunnallisia Osaaminen näkyviin -viikkoja 30.8.–10.9. Viikkoja koordinoivat Sitra, Kansalaisopistojen liitto ja Opintokeskus Sivis.

Joulumyyjäiset la 11.12. opistotalolla

Myyntipöydillä on ekkolaisten tekemiä taide- ja käsitöitä, koristeita ja leivonnaisia.

 

Pin It on Pinterest

Back To Top