fbpx
skip to Main Content

Opiston syyskuulumisia

Opiston Syyskuulumisia

Koronaepidemian takia EKKOn lukukauden alkua leimasi epävarmuus ja odottava tunnelma: voidaanko kansalaisopiston kausi aloittaa tavalliseen tapaan ja mitä kaikkea olisi turvallisen kokoontumisen suhteen otettava huomioon?  On hienoa todeta, että tähän asti kurssit on voitu toteuttaa lähestulkoon tavalliseen tapaan lähiopetuksena, ja opiskelijat ovat rohkaistuneet tulemaan kursseille! Ilmoittautuminen kevään kursseille on ollut koko syksyn käynnissä ja jatkuu edelleen. Kevään kurssien osallistujamääriä on syksyn tapaan rajattu, joten useat kurssit ovat jo nyt täynnä. Kurssihakuun pääsee tästä.

Turvallisesti opistossa

Maskeja on näkynyt opistolla jo runsaasti. Maskien käytön suhteen EKKO seuraa tiiviisti EKSOTEn ja THL:n linjauksia: toistaiseksi maskien käyttöä suositellaan sellaisissa tilanteissa, joissa 1,5 metrin turvaväliä ei voida noudattaa. Opiskelijat voivat tietysti käyttää maskia muissakin tilanteissa opistolla. Tiedotamme EKKOn verkkosivujen  etusivulla koronaepidemiaan liittyvistä asioista heti, jos niillä on vaikutusta opiston toimintaan. Hygieniaohjeita ja muita turvallisuuteen liittyviä suosituksia on tähän mennessä noudatettu hienosti!

Valitettavasti opisto joutuu perumaan perinteiset joulumyyjäiset, jotka oli suunniteltu pidettäväksi opistotalolla 12.12. Sen sijaan opisto suunnittelee yhteistä verkkotapahtumaa joulukuulle: EKKO osallistuu Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan ja järjestää 3.12. virtuaalisen korttipajan. Tästä lisätietoa lähiaikoina EKKOn sivuilla ja somessa.

EKKOssa voi opiskella myös etänä

Vaikka lähiopetusta voidaan tällä hetkellä järjestää, EKKO on varautunut myös epidemiatilanteen pahenemiseen. Syyskuussa selvitettiin kyselyillä sekä opettajien että opiskelijoiden valmiutta siirtyä  tarvittaessa etäopetukseen. Keväältä kertyi jo jonkin verran kokemusta etäopetuksesta ja opiskelijapalaute oli pääosin erittäin myönteistä! Opettajat ovat myös saaneet etäopetusalustaan liittyvää koulutusta ja opistolle on koottu etäopetuksen tueksi vinkkipankkia. Valmius on siis hyvä! Toki opistolla on meneillään jatkuvasti eri ainealueiden verkkokursseja muutenkin, ja niiden määrää ja laatua haluamme kehittää edelleen! Loppusyksyn ja kevään verkkototeutuksia voi katsoa kootusti tämän linkin takaa.

Syksyn yleisöluennot siirrettiin verkkoon

EKKOn perinteiset yleisöluennot järjestettiin tänä syksynä ensimmäistä kertaa verkossa.  Zoom-videopalvelun välityksellä luennoille on osallistunut 15-30 henkilöä kerrallaan ja tunnelma on ollut innokas! Kevään 2021 luennot on suunniteltu tuttuun tapaan kirjaston Tarinasaliin, ja niistä tiedotamme verkkosivuillamme ja somekanavissa.

Pin It on Pinterest

Back To Top