fbpx
skip to Main Content

Osaaminen näkyviin -viikot 30.8.–12.9.

Osaaminen Näkyviin -viikot 30.8.–12.9.
Kuva: Topias Dean, Sitra

Etelä-Karjalan kansalaisopisto on mukana valtakunnallisilla Osaaminen näkyviin -viikoilla. Viikkojen idea on kannustaa ihmisiä huomaamaan monenlaista osaamista, jota ihmisille kertyy varsinaisen koulutuksen lisäksi eri elämänaloilla: arjessa, työssä, perhe-elämän pyörteissä, harrastuksissa ja vapaaehtoistoiminnassa.

EKKOlle teema on tärkeä, onhan kansalaisopisto paikka, jossa tuhannet ihmiset vuosittain oppivat uusia taitoja harrastamalla ja opiskelemalla heitä kiinnostavia asioita. Kaikki osaaminen on arvokasta ja omien taitojen tunnistaminen lisää osallisuutta ja hyvinvointia.

Viikkoja järjestää Sitra, Suomen kansalaisopistojen liitto sekä Opintokeskus Sivis. Mukana on yli 300 toimijaa ympäri Suomen. EKKO tekee Osaaminen näkyviin -viikkojen teemoissa yhteistyötä Simpelejärven opiston kanssa.

Lue EKKOn hankekoordinaattori Kaisa Leinosen ja Simpelejärven opiston koulutussuunnittelija Minna Karjusen yhteinen kirjoitus Kansalaisopistoissa osataan! blogisivuillamme.

Osaaminen näkyviin viikkojen tapahtumia EKKOssa ja muualla

Saa osaamisesi näkyviin! – valtakunnallinen verkkotapahtuma 30.8. klo 13 – 14.15
Vaikka oman osaamisen huomaaminen voi olla hankalaa, voi sitä harjoitella. Tervetuloa Osaaminen näkyviin -viikkojen aloitustapahtumaan, jossa kuulet yli 300 toimijan kanssa koottuja vinkkejä ja keinoja osaamisen näkyväksi tekemiseen! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan Sitran sivuilla.

Osaaminen näkyviin -keskustelutilaisuus 3.9. klo 13–15 etänä Zoom-palvelun kautta. Keskustelussa käydään vuoropuhelua osaamisesta ja sen huomaamisesta. Mikä auttaa ymmärtämään, mitä kaikkea me osaamme? Miten eri tavoin kertynyttä osaamista voisi tehdä näkyväksi ja merkitykselliseksi itselle ja muille? Tule mukaan kertomaan omista kokemuksistasi ja näkemyksistäsi! Keskustelussa hyödynnetään ns. erätaukodialogin mallia. Lue lisää sivuiltamme ja ilmoittaudu mukaan sähköpostitse: kaisa.leinonen(at)ekko.fi.

Esittelemme EKKOn kurssitarjontaa Osaaminen näkyviin -viikoilla Kimpisen lukion opiskelijoille. Haluamme kertoa esimerkiksi monipuolisesta kielitarjonnastamme sekä mahdollisuudesta tehdä osaaminen näkyväksi osaamismerkkien avulla.

Mitä minä osaan? Osaamisen tunnistamisen työpaja Simpelejärven opistossa to 23.9. klo 14-16 Työpaja toteutetaan erätaukodialogi keskustelumenetelmän avulla etäyhteyksin Teams-palvelun kautta. Tarkemmat osallistumisohjeet päivitetään sivuille myöhemmin. 

Lue lisää aiheesta myös Sitran verkkohaastattelusta, jossa EKKO kertoo, miksi on mukana viikoissa.

Simpelejärven opiston logo

Pin It on Pinterest

Back To Top