fbpx
skip to Main Content

Sanna Laukkarisesta EKKOn koulutussuunnittelija

Kuva: Pasi Litmanen

EKKOn ranskan opettaja FM Sanna Laukkarinen, 36, aloitti Etelä-Karjalan kansalaisopiston (EKKO) koulutussuunnittelijana elokuun alussa 2018. Sannan suunnitteluvastuulla ainealoista ovat yhteiskunta ja luennot, koti, puutarha ja luonto sekä erityisryhmät. Lisäksi Sanna toimii viestinnän yhteyshenkilönä ja opettaa ranskaa. Sannan sydäntä lähellä on opetuksen pedagoginen kehittäminen, erityisesti digitaalisten laitteiden ja materiaalien hyödyntäminen opetuksessa. Näin ollen Sanna toivoo voivansa jatkaa Sampossa aloittamaansa digitutorin tehtäväänsä myös EKKOn palveluksessa.

Jokaiselle jotakin – EKKOn vahvuus

Etelä-Karjalan kansalaisopistossa Sannaa ilahduttaa kurssitarjonnan laajuus ja erilaisten kohderyhmien huomiointi. Sannan mielestä on hienoa, että opisto tarjoaa kursseja vauvasta vaariin ja periaatteella jokaiselle jotakin. Sannankin ranskan kursseilla opiskelijoiden ikähaitari venyy kymmenestä vuodesta yli seitsemäänkymmeneen. Eri-ikäisten opiskelijoiden yhteistyö kursseilla sujuu yleensä todella hyvin, joskin joidenkin kurssien oppikirjat eivät aihevalinnoiltaan ja sanastoltaan vastaa nuorison tarpeita ja toiveita.

Nuoret opiskelijat ovat monilla kursseilla vähemmistönä, minkä vuoksi EKKO on alkanut suunnata markkinointiaan ja viestintäänsä myös heidän suuntaansa. Tässä on tuoreelle viestintävastaavalle oppimisen paikka, sillä hänen tulee ottaa nyt haltuunsa sosiaalisen median, erityisesti Instagramin, käyttö viestintä- ja markkinointitarkoituksissa.

Koulutussuunnittelijana Sanna pyrkii ideoimaan erilaisia kohderyhmiä kiinnostavia kursseja ja luentoja. Uusia ideoita kursseihin ja opiston kehittämiseen saa omista harrastuksista, medioista, ystäviltä ja tutuilta sekä opiston muulta henkilökunnalta. Työssä ovat suurena etuna myös opettajana hankitut yhteistyöverkostot sekä kotikaupungin tutut ihmiset.

Vapaa-aikanaan Sanna ei varsinaisesti ehdi lepäämään laakereillaan, vaan hän käyttää aikansa joko opiskelun, liikunnan, ruoanlaiton tai luontoharrastuksen parissa. Koulutussuunnittelijan työ eroaa aika tavalla kieltenopettajan työstä, joten alkuvaiheessa Sanna aikoo perehtyä tietoteknisten järjestelmien ja sosiaalisen median käyttöön myös vapaa-ajallaan. Tuore koulutussuunnittelija kokee olevansa täysin oikeassa työssä, sillä hän on itsekin kiinnostunut  oppimaan jatkuvasti uusia tietoja ja taitoja. Sannan voikin tavata useimpina iltoina EKKOn kursseilta opiskelemasta kulttuuriaineita, kieliä ja kädentaitoja.  Viikonloppuisin Sanna nauttii marjastus- ja sienestysretkistä lähimetsiin, liikunnan harrastamisesta, ystävien tapaamisesta, kulttuuriharrastuksista sekä kokkailukokeiluista omassa kotikeittiössä.

Lisätietoja:
Koulutussuunnittelija Sanna Laukkarinen, p. 050 555 1676, sanna.laukkarinen (at) ekko.fi

 

Pin It on Pinterest

Back To Top