fbpx
skip to Main Content

Syksyllä päästiin liikkumaan yhdessä

Syksyllä Päästiin Liikkumaan Yhdessä

Sinikka Miettinen on monelle opiskelijallemme tuttu opettaja. Hän vetää niin joogaa, kuntoliikuntaa, tanssia kuin zumbaakin Etelä-Karjalan kansalaisopistolla. Lisäksi Sinikka työskentelee opistolla liikunnan vastuuopettajana.

– Työtehtäviini kuuluu oppituntien ohjaamisen lisäksi koordinointi, suunnittelu sekä viestintä opettajien ja opiston välillä.

Sinikan mukaan syksyn liikunnan kurssit ovat alkaneet yleisesti ottaen hyvin. Vain pari kurssia täytyi perua vähäisen osallistujamäärän takia.

– Aktiiviset ihmiset haluavat jo päästä harrastamaan paikan päälle. Moni verkkokurssikin käynnistyi, Sinikka iloitsee.

Uutuuksissa joogaa ja tangoa

Tänä lukuvuonna liikunnan kurssivalikoimaan on tuotu jälleen uusia kursseja. Joogaopettaja Marjo Niirasen vetämä Hyvän yön Yin –jooga  toteutetaan etäopetuksena. Lempeä Yang & Yin –jooga kurssilla puolestaan yhdistetään uudella tavalla kahta erilaista joogaa. Uutuuksista löytyy myös argentiinalainen tangoa, minikurssina järjestettävä Argentiinalainen tango nuevo ja Argentiinalainen tango sensual. Kurssien opetuskielinä toimivat suomi ja englanti.

– Tanssikieli on kansainvälinen kieli. Ei tarvitse paljoa puhua, kun musiikki kertoo mitä pitää tehdä, Sinikka naurahtaa.

Tanssin puolella on muutenkin paljon uusia avauksia. Tarjolla on esimerkiksi balettia niin lapsille kuin aikuisillekin. Joutsenossa alkoi Mikko Vikmanin pitämä latinalaistanssikurssi. Lisäksi nyt syksyltä peruttu Tiktok-tanssikurssi järjestetään keväällä Lauritsalan työväentalolla sekä Pohjolakadun salissa.

– Joutsenossa balettia sekä Mikon latinot. Luumäellä uutuuksina Flow ja Jingjooga. Ylämaalla on tarjolla balettia, Sinikka luettelee pohtiessaan syksyn uutuuksia.

Sinikka keksii nopeasti mitä voisi itse käydä kokeilemassa liikunnan uutuuskursseista.

– Olen tanssi-ihminen, joten tanssia ja tangoa voisin kokeilla. Ehkä kävisin Mikon latinossa, mutta minulla on samaan aikaan opetusta. Kävisin vaikka joka päivä jossain, mutta en omien töiden takia kerkeä.

Huomioitavia asioita liikunnan ryhmäohjauksissa

Pandemiatilanne näyttää jälleen paremmalta ja yhteiskunta on avautumassa.  Sinikan mukaan ryhmäliikuntatunteja ei tarvitse enää vältellä, vaan nyt olisikin oikea hetki ruveta pitämään itsestään huolta.

– Kannattaa ylläpitää omaa terveyttä, fyysistä ja mielenterveyttä. Kaikki vaikuttaa oman kehon puolustusmekanismiin. Samanlainen riski on saada tartunta ihan leivänostoreissulla, Sinikka muistuttaa.

EKKOssa noudatetaan edelleen vahvaa maskisuositusta. Sinikan mukaan maskia kannattaa käyttää varsinkin pukuhuoneissa, joihin saattaa ryhmän vaihtojen aikaan olla ruuhkaa.

– Kannattaa muistaa, että varsinkin fyysisesti raskaan liikuntasuorituksen jälkeen on hankala käyttää maskia, kun on hiki ja hengästynyt. Eli ihan pieni tauko kannattaa antaa edelliselle ryhmälle ennen kuin tulee paikalle, Sinikka muistuttaa.

EKKOn opettajat ovat saaneet ohjeistuksen hygienia-asioihin liittyen ja yhteisiä välineitä puhdistetaan käytön jäljiltä. Sinikka kuitenkin haluaa muistuttaa, että kuntoliikunnan kursseilla voi käyttää myös omia välineitä.

– Painavia painoja ei tarvitse raahata, mutta esimerkiksi alustat ja kuminauhat voi ottaa mukaan, Sinikka vinkkaa.

Pin It on Pinterest

Back To Top