skip to Main Content

Syyslomaviikolla kumisaappaat ja korvatulpat mukaan ja korukivenhiontakurssille!

Syyslomaviikolla Kumisaappaat Ja Korvatulpat Mukaan Ja Korukivenhiontakurssille!

EKKO järjestää korukivenhiontakurssin syyslomaviikolla 23.-28.10.2017.

Kurssilla opiskellaan korukivenhiontaa, opitaan uutta korukivistä ja jalometalleista.

– Korukivenhionnassa tutustutaan aluksi osallistujien tuomiin kiviin. Niiden pitäisi olla ehjiä, jotta hiominen onnistuu. Vinkiksi, että viiruiset kivet ovat ilmeikkäitä korukäyttöön. Pidän kurssilla myös kiviluennon ja näytän erilaisia kiviä fyysisesti eli niitä pääsee näpelöimään ja kuulemaan, mistä ne on löydetty. Sitten tehdään suunnitelma, mitä kunkin omista kivistä voisi tehdä, kertoo yli 20 vuotta korukivenhiontaa opettanut kiviseppä Vesa Suuronen.

 

Korukivenhionta-kurssille voi tuoda mukanaan vaikkapa omia matkamuistokiviä ja hioa niistä valmiita koruja. Kurssilla käytetään lappeenrantalaisen kultasepän korupohjia, joihin hiotut kivet upotetaan. Jos haluaa, kurssilla on mahdollisuus myös punoa ketjuja hopealangasta tai valaa jalometallista oman mallin mukaan korupohja tai koru.

Suurosen mukaan hyviä korukiviä on useita, muun muassa eriväriset kvartsit ja spektroliitti ovat erinomaista korumateriaalia. Tärkeintä on, että kiviaines on ehjää eli siinä ei ole halkeamia.

Korukivenhionta -kurssille pitäisi ilmoittautua 17.10.2017 mennessä. Ilmoittautumisen voi käydä tekemässä toimistossa tai netin kautta.

Kurssi kokoontuu opistotalossa, Pohjolankatu 27, ma–pe klo 17.00–21.00 ja la klo 9.00–15.00. Kurssille on hyvä tuoda oma vedenpitävä esiliina, kumisaappaat ja korvatulpat.

Lisätietoja Vesa Suuronen, p. 0400 915289, vsuuronen@gmail.com

 

Lue kurssilla käyneen Mariannen blogikirjoitus Kivi hioutuu kiveksi

Pin It on Pinterest

Back To Top