fbpx
skip to Main Content

Tervehdys EKKOn ranskan opiskelijoita Taru ja Sakari Fromholzilta Normandiasta

Bonjour à tous et à toutes de France ! Opistomme ranskan opettaja ja ranskan opiskelijat saivat tervehdyksen Normandiasta viime vuoden Ranska 1 jatko -kurssin opiskelijoilta Taru ja Sakari Fromholzilta, jotka lähtivät jokilaivalla kohti Keski-Eurooppaa kesällä. Pariskunta aloitti ranskan opiskelun valmistauakseen tähän matkaan ja nyt he pääsevät käyttämään oppimaansa käytännössä aivan joka päivä. Opettaja täällä hyrisee tyytyväisyyttään! Tällä hetkellä pariskunta on jossain päin Normadiaa ja seikkailuelämä tuntuu maistuvan hyvältä. Taru ja Sakari lähettivät paljon terveisiä kurssitovereilleen ja toivottavat hyvää loppuvuotta kaikille. Ohessa muutama kuva heidän matkaltaan sekä Tarun kirjoittama viesti heidän matkastaan.                                                                                                                                  

”Bonjour! Lähdimme matkaan veneellämme Marimballa viikkoa ennen juhannusta! Menimme pitkin Suomen etelärannik koa Helsinkiin ja sieltä Tallinnaan! Sieltä etelään päin Saarenmaalle ja Saarenmaan eteläkärjestä meren yli Gotlantiin. Gotlannin ja Ruotsin rannikon välistä matkattiin etelään Skoneen ja Tanskaan. Tanskasta matkattiin upeassa kesäsäässä Saksan puolelle. Travemündestä alkoi joki Lübeckiin ja siitä kanavia pitkin Reinille. Reinillä päästiin Kölniin saakka ja sitten jäätiin pohjasta kiinni! Joki oli niin kuivunut, että siellä alkoi olla toivotonta matkustaa eteenpäin. Ammattiliikenne ja muut kanssaveneilijät olivat myös vaikeuksissa. Hollantilaiset eivät päässeet Hollantiin ja kuka mihinkin. Päästiin onneksi irti pohjasta ja oli pakko tehdä päätöksiä. Päätimme, että palataan Duisburgin satamaan ja Sakke lensi Düsseldorfista Suomeen hakemaan meidän auton ja jatkettaisiin matkaa autolla.

Siirsimme veneen Rhein-Herne-kanavan varteen Oberhausenin venesatamaan. Nyt kävimme pikavierailulla Suomessa ja kun tulimme takaisin, päätimme lähteä Ranskaan ja myöhemmin Espanjaan vähäksi aikaa talven viettoon. Pari päivää sitten olimme yön hotellissa Reimsin ja Pariisin välissä. Nyt vuokrasimme pienen pihatalon Normandian rannikolta. Aivan ihana paikka! Ystävällinen omistaja tarjosi heti meille valmistamaansa siideriä ja h

yvää oli! Talo on ikivanha, mutta moderni sisältä. Tänään vierailimme Normandian maihinnousun paikoilla Omaha beachilla ja amerikkalaisten sotilaiden hautausmaalla. Paljon on ollut nähtävää matkan varrella!

Tänään päätimme tehdä ranskalaista kalakeittoa ja kävimme ostamassa kalan ja äyriäiset paikalliselta kalakauppiaalta ! Ranskan kohteliaisuudet sujuvat jo melko hyvin ja on jännää, kun yht’äkkiä ymmärtää vaikka mitä! Pitää vaan rohkaista itseään puhumaan! Hyvin täällä osataan englantiakin!

Tästä jatkamme etelään päin. Täällä on ihanan lämmintä, vaikka on marraskuu (+15-20°). Lähetämme oikein paljon terveisiä meidän ranskan ryhmäläisille! Jotain olemme oppineet tunneillasi, vaikka aina ei tuntunut ihan siltä! Merci! T: Taru ja Sakari”

Kuvat: Taru ja Sakari Fromholz (julkaistu heidän luvallaan).

Pin It on Pinterest

Back To Top