fbpx
skip to Main Content

Tuntiopettajat valokeilassa: ilmaisutaidon opettaja Sami Kettunen

Tuntiopettajat Valokeilassa: Ilmaisutaidon Opettaja Sami Kettunen

Seuraavana esittelyvuorossa EKKOn uusista kasvoista on imatralaislähtöinen ilmaisutaidon opettaja Sami Kettunen. Sami aloitti tammikuussa 2020 toivotun improvisaatiokurssin, joka täyttyi nopeasti jo syyskauden alussa. Sami on jo lupautunut jatkamaan improamista kaudella 2020-2021, joten jos et tällä kertaa mahtunut kurssille mukaan, niin ensi syksynä on uusi mahdollisuus!

10 kysymystä tuntiopettajalle: Sami Kettunen

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Sami Kettunen ja olen kotoisin Imatralta.

Mitä opetat EKKOssa?

Tällä hetkellä opetan EKKOssa improvisaatiota.

Kenelle opettamasi kurssi sopii?

Kurssini sopii aivan kaikille. Kurssilla ei tarvita muuta kuin avointa mieltä ja uskallusta hypätä draaman maailmaan erilaisten improvisaatiotekniikoiden kautta.

Miten sinusta tuli EKKOn opettaja?

Omien draamakasvatuksen opintojen aikana ajattelin, että haluan päästä hyödyntämään omia opintojani ja jakamaan impron ilosanomaa kaikille. Siksi rohkaistuin ja otin yhteyttä EKKOon ja kyselin, että mahtaisikohan improvisaatiolle olla kysyntää. Kysyminen kannatti, sillä sain oman improkurssin.

Mikä on parasta opettamassasi aineessa/kurssissa?

Parasta on heittäytyminen ja luova hulluttelu. Huippua on myös se, että kurssin aikana voi heittää kaikki muut ajatuksen hetkeksi narikkaan ja elää vain erilaisissa draaman maailmoissa.

Mitä toivot kurssisi opiskelijoilta?

Ainoa toive on, että jokainen antaisi itselleen mahdollisuuden yrittää, erehtyä ja onnistua. Improvisaatiossa moka on lahja ja näin ollen “mokaaminen” ei ole vaarallista, eikä oikeastaan edes mahdollista.

Millaisia tulevaisuuden haaveita sinulla on?

Haaveilen, että saan jatkaa työskentelyä improvisaation ja draaman parissa. Lisäksi haluaisin ottaa uusia osa-alueita taiteen saralla haltuun. Viime aikoina minua on alkanut kiinnostaa yksinlaulu, sekä klovneria.

Millainen olisi unelmatyöpäiväsi?

Unelmatyöpäivä olisi täynnä iloa ja naurua ja sen aikana voisin mahdollisesti oppia ja oivaltaa jotakin täysin uutta ja merkityksellistä.

Kerro jokin hauska, yllättävä tai erikoinen asia itsestäsi.

Olen aikoinaan hakenut mainostoimistosta paikkaa erääseen mainokseen. Minuun oli yritetty ottaa yhteyttä erään mainoksen vuoksi, mutta viestit olivat menneet roskapostiin, joten mainos meni minulta ohi. Huomattuani viestit sähköpostini roskapostista otin toimistoon yhteyttä ja minulle tarjottiin paikkaa japanilaisessa mainoksessa. Koekuvausten kautta pääsinkin mukaan mainokseen avustajaksi. Kyseessä oli japanilainen joguttimainos.

Millaisten asioiden parissa vietät mielelläsi vapaa-aikaasi?

Hektisen ja sosiaalisen työn vastapainona tykkään hiljentyä ja rauhoittua luonnossa liikkuen, joogaten tai elämäntaito-oppaita kuunnellen tai lukien. Myös piirtäminen ja maalaaminen ovat lähellä sydäntäni.

Kiitos Samille esittelystä ja hauskoja hetkiä Improvisaatiokurssin parissa! PS. Olisi hauskaa, jos jakaisit sen jogurttimainoksen! :)

Pin It on Pinterest

Back To Top