fbpx
skip to Main Content

Tuntiopettajat valokeilassa: koruseppä Vesa Suuronen

Tuntiopettajat Valokeilassa: Koruseppä Vesa Suuronen
Vesa Suuronen istuu terassikeinussa.

Tuntiopettajaesittelyn tähti tällä kerralla on moniosaaja kiviseppä Vesa Suuronen. Vesa opettaa EKKOssa korukivenhiontaa syys- ja talvilomaviikoilla, mutta muistatte hänet ehkä myös syksyllä Nuijamiehessä olleesta Konnunsuon vankilaa esitelleestä valokuvanäyttelystä. Mutta annetaanpa Vesan kertoa itsestään hieman enemmän!

10 kysymystä tuntiopettajalle: Vesa Suuronen

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Vesa Suuronen. Olen aikoinani suorittanut Käsi–ja taideteollisuuden Kivikoulun ja ryhdyin yrittäjäksi. Valmistin pääasiassa liikelahjoja yrityksille.

Mitä opetat EKKOssa?

EKKOssa opetan koruihin liittyviä asioita, muun muassa kivenhiontaa, jalometallitekniikkaa ja niihin liittyviä vaatimuksia.

Kenelle opettamasi kurssi sopii?

Kokemus on osoittanut, että kurssini sopivat lähes kaikille. Osallistujia on ollut lapsista (9-vuotias tätinsä mukana) vaareihin ja siltä väliltä.

Miten sinusta tuli EKKOn opettaja?

Aikoinani valmistin myös hiomakoneet tuotantooni ja silloin ajattelin, että voisin valmistaa itselleni korukurssikäyttöön sopivat laitteet. Sitten otin yhteyttä silloiseen Saimaan kansalaisopistoon ja niin aloitin kurssini. Taisi olla vuosi 1987.

Mikä on parasta opettamassasi aineessa/kurssissa?

Henkilö, joka aikoo harrastaa korukivien hiontaa voi luonnossa liikkuessaan löytää materiaalia tai vierailla vaikka erilaisilla alan messuilla hankinnoissa.

Mitä toivot kurssisi opiskelijoilta?

Samaa kuin kaikissa kädentaito- ja taideharrastuksissa eli elävää mielenkiintoa materiaa ja muotoja kohtaan.

Millaisia tulevaisuuden haaveita sinulla on?

Kuten sanotaan olen jo päivätyöni tehnyt mutta osallistun mielenkiinnolla kurssien opetukseen.

Millainen olisi unelmatyöpäiväsi?

Jos sanotaan, että millainen oli unelmatyöpäivä. Se oli varmaan sellainen, että ehti saamaan sovitut tilaukset valmiiksi ajallaan.

Kerro jokin hauska, yllättävä tai erikoinen asia itsestäsi.

Minulle tuli aikonaan ulkoministeriöstä tarjouspyyntö. Suomi oli ensimmäistä kertaa EU puheenjohtajana ja kysely koski EU-kiveä. Siinä pyydettiin arvioimaan mallin mukaisen kiven kustannukset. Pyyntö oli niin mielenkiintoinen ja samalla teknisesti vaativa. Minulla ei kuitenkaan ollut siihen vaadittavia kahta timanttiporaa. Mietin miten suoriutuisin pyydetystä tarjouspyynnöstä. Päätin, että teen sen digitaalisesti kuvankäsittelyllä. Lähetin tulostetun kuvan ulkoministeriöön. Jonkin ajan kuluttua tuli vastaus, tilaamme näitä 750 kpl. Ajattelin, että huh huh. Kyseessä oli 70x70mm kuutio, johon oli leikattuna kirjaimet E ja U samassa kuutiossa ja kaikki pinnat hiottuina. Onnistuin kuin onnistuinkin tehtävässäni niin teknisesti kuin aikataulullisestikin.

Millaisten asioiden parissa vietät mielelläsi vapaa-aikaasi?

Musiikki, kuvataiteet, taidekäsityö, valokuvaus ja videokuvaus ovat mieltäni rikastuttavia harrastuksia.

Lämpimät kiitokset Vesalle ja tervetuloa talvilomaviikolla Vesan Korukivenhiontakurssille EKKOon! Tässä vielä näytteistä Vesan töistä (EU-kiveä ei ole mukana…)

Pin It on Pinterest

Back To Top