fbpx
skip to Main Content

Työharjoittelijan hajatelmia kuluneesta

Työharjoittelijan Hajatelmia Kuluneesta
Ekko blogi Henna

Sain kunnian kirjoittaa oman postauksen tähän historian ensimmäiseen kansalaisopisto Ekkon blogiin. Kerronpa siis muutaman sanan siitä, millaista meno oli, kun olin tänä syksynä opistossa työharjoittelussa kuusi viikkoa liikunnanohjaajana.

Opiskelen Tanhuvaaran urheiluopistolla nyt toista vuotta ja syksyn työharjoittelujakso oli toinen, jonka olen opintojeni aikana suorittanut. Valmistun siis keväällä 2017 liikuntaneuvojaksi.

Etsiessäni harjoittelupaikkaa satuin selailemaan kotona Etelä-Karjalan kansalaisopiston opinto-ohjelmaa ja mieleen heräsi ajatus, että harjoittelu kansalaisopistossa voisi olla mahdollista myös minulle. Olin melkeinpä siltä istumalta yhteydessä opiston liikunnanopettajaan Niina Sinkoon, joka ilmoitti, että opisto ottaisi mielellään liikunnanohjaajaopiskelijan harjoittelijaksi.

Kuusi mahtavaa viikkoa meni todella nopeasti! Kiersin eri ryhmissä ja opin todella paljon eri opetustyylejä sekä liikuntaohjelmia eri ohjaajilta. Niinan ryhmissä pääsin myös itse kokeilemaan ohjauksia jumppien eri osiin, muun muassa lihaskunto-osuuksiin ja venyttelyyn.

Ehkä joskus kansalaisopiston liikunnanohjaajaksi

Koko opiston henkilökunta oli todella avoin ja mukava. Tunsin oloni heti tervetulleeksi. Senkin vuoksi kuuden viikon työharjoittelu meni kuin siivillä.

Yllätyin, kun huomasin, kuinka laaja kurssivalikoima kansalaisopistolla on ja miten paljon se tarjoaa erilaisia liikuntamahdollisuuksia eri-ikäisille.

Kansalaisopiston liikuntaryhmissä on oma kotoinen tunnelmansa. Ryhmistä huokuu ”me”-henki, ja se, jos mikä, tekee viikoittaisista liikuntahetkistä ainutlaatuisia ja iloisia sosiaalisia kohtaamisia − liikkumisen riemun ja ilon lisäksi.

Voisin hyvin kuvitella olevani tulevaisuudessa töissä liikunnanohjaajana kansalaisopistossa. Opiston lämmin ja iloinen ilmapiiri kantaa jokaista ryhmää ja yhdistää ihmisiä. Ohjaajan on helppo tutustua ja ottaa asiakkaat henkilökohtaisesti, kun ryhmät ovat sitoutuneita ja motivoituneita.

Paletti tarjoaa jokaiselle jotain

Voin suositella kansalaisopiston kursseja kaikille. Kurssivalikoima on niin laaja, että jokaiselle löytyy sieltä varmasti jotakin. Ja jos ei liikuntaa, niin miten olisi käsityöt, kuvataide, atk-kurssit, yleisöluento silloin tällöin, uusi kielikurssi, puutarhanhoito, puutyöt, soittaminen, sukututkimus – tai vaikka filosofia? Pohdi ja tutustu vaikkapa opinto-ohjelmaan tästä: bit.ly/1Yh9YIz. Siten huomaat, että tarjontaa on tosissaan joka makuun.

Tosin liikunnan monet kurssit ovat enemmäkseen ryhmäliikuntaa, joten yksilöllistä ohjaamista tai valmentamista hakevat asiakkaat, eivät ehkä pysty saamaan juuri sitä, mitä hakevat. Mutta olisiko tässä yksi uusi haaste kansalaisopistolle, saada koottua kasaan jonkinlainen valmennettava ryhmä, joka tarjoaisi nykyistä enemmän henkilökohtaista ohjeistusta ja liikuntaneuvontaa asiakkaille. Sellaiselle kurssille voisi hyvinkin olla kysyntää…

Kiitos vielä kerran kaikille jumppaajille, ryhmissä oli ihan mahtava henki ja ilo liikkua! Kiitos myös kansalaisopiston väelle, oli kiva tutustua ja nähdä opiston toimintaa vähän lähempää.
Ja vielä erityiskiitos työpaikkaohjaajalleni, Niinalle. Opin niin paljon uutta ja sain paljon lisää varmuutta omaan ohjaamiseen.

Hyvää joulunodotusta − toivottavasti vielä nähdään, opisto ja sen väki :-)

Sydämellisin terveisin,

Henna Laukkanen

Pin It on Pinterest

Back To Top