fbpx
skip to Main Content

Uudet Taidan-osaamismerkit käyttöön kuvataiteen opetuksessa

Uudet Taidan-osaamismerkit Käyttöön Kuvataiteen Opetuksessa

Etelä-Karjalan kansalaisopisto on jatkanut digitaalisten osaamismerkkien kehittämistä Yhdessä opittua -hankkeessa. Kevätlukukaudella 2021 otetaan käyttöön Taidan-osaamismerkit osassa kuvataiteen kursseja. Taidan-merkkejä on suunniteltu maalaustaiteeseen ja piirtämiseen, kumpaankin kolme eri osaamistasoa (A, B ja C-taso).

Digitaalinen Taidan-osaamismerkki on tunnustus ja todiste opiskelijan saavuttamista taidoista maalaustaiteessa tai piirtämisessä. Joillekin opiskelijoille osaamismerkki voi olla hyödyksi opiston ulkopuolella, opiskeluissa tai työelämässä. EKKOssa on paljon sitoutuneita kuvataiteen harrastajia, joille osaamisen tunnustaminen tuo lisämotivaatiota omalla oppimispolulla. Osaamismerkki myönnetään EKKOn kuvataideopettajien yhdessä laatimien kriteerin perusteella. Opettajat seuraavat kurssilaisten työskentelyä, ja tehdyistä töistä muodostuu portfolio.

EKKOssa on paljon sitoutuneita kuvataiteen harrastajia, joille osaamisen tunnustaminen tuo lisämotivaatiota omalla oppimispolulla.

Taidan-osaamismerkkien kriteereihin voi tutustua EKKOn sivuilla kädentaidot ja kuvataide -osiossa. Osaamismerkin suorittaminen on täysin vapaaehtoista ja maksutonta EKKOn opiskelijoille eikä vaikuta kurssin muuhun toimintaan. Merkin voi vastaanottaa Open Badge Passport -palvelussa, jonka kautta merkin voi myös liittää haluamiinsa kohteisiin, kuten omille sometileille, sähköiseen portfolioon tai linkkinä esimerkiksi hakemuksiin.

EKKOssa kuvataiteen merkkejä on suunnitellut työryhmä, jossa ovat mukana kuvataideopettajat ja -kuvataiteilijat Maire Pyykkö, Tiinalotta Särmölä ja Tuomas Tyrisevä, kädentaitojen ja kuvataiteen opetuksen vastuuhenkilö Tuija Näränen sekä hankekoordinaattori Kaisa Leinonen. Taidan-merkin kuvan on suunnitellut Maire Pyykkö.

EKKOssa kokeillaan Taidan-merkin lisäksi tänä lukuvuonna Kielenosaaja-merkkiä espanjan ja suomen kielen kursseilla. Osaamismerkkityöllä EKKO haluaa tehdä vapaassa sivistystyössä hankittavaa osaamista näkyväksi ja opiskelijoiden hyödynnettäväksi. EKKO on mukana kansalaisopistojen valtakunnallisessa verkostossa, jossa kehitetään osaamisperusteisuutta vapaassa sivistystyössä kuvaamalla selkeämmin osaamista, jota opistojen kurssit tarjoavat. Lue lisää Kielenosaaja-merkistä.

Pin It on Pinterest

Back To Top