fbpx
skip to Main Content

Vanhat kaunokit herätetään henkiin tuunauskurssilla

Vanhat Kaunokit Herätetään Henkiin Tuunauskurssilla

Marras-joulukuussa pääsee toteuttamaan omaa luovuuttaan ja tuunaamaan vanhasta, tarpeettomasta tavarasta kauniita esineitä. Kaunokit kauneimmillaan –kurssilla korutaiteilija Maria Nuutinen (YAMK) opastaa, miten arkisista esineistä syntyy hauskoja koriste-esineitä sisustuksen katseenvangitsijoiksi tai lahjaksi.

”Vanha kahvipurkki saa uuden ilmeen lautasliinojen kuvioaiheilla, nauhoilla ja helmillä. Myös vanhoja puisia henkareita voi päällystää sopivalla servetillä”, Nuutinen vinkkaa.

Mukaan kurssille on hyvä ottaa perusaskartelutarvikkeita kuten lyijykynä, sakset ja pensseleitä sekä erilaisia helmiä, nauhoja ja paperisia lautasliinoja. Tuunattaviksi tavaroiksi soveltuvat erinomaisesti vanhat saappaat, kengät ja luistimet. Myös valokuvakehykset ja puiset keittiövälineet ovat hyödyllisiä. Servettejä voi tuoda kotoa, hankkia opettajalta tai vaihtaa kurssilla muiden tuunaajien kesken.

 

”Kurssilla käytettävä tekniikka on yksinkertainen”, lupaa Nuutinen. ”Erilaisilla liimoilla ja lakoilla kiinnitämme kuvamateriaalin esineen pintaan. Lopuksi pinta viimeistellään lakalla. Näitä materiaaleja voi ostaa paikan päällä opettajalta.”

Lakka kiinnittää uuden mustavalkoisen kuosin tossuihin.

 

Helmin, nauhoin ja servetein tuunataan kauniita koriste-esineitä ja joululahjoja.

Kaunokit kauneimmillaan on yksi EKKO:n kestävän kehityksen kädentaitokursseista, joilla ympäristöä huomioidaan kierrättämällä ja tuunaamalla käytöstä poistuneita tavaroita. Kurssi sopii hyvin henkilölle, joka pitää sisustamisesta, arvostaa kierrättämistä, kauneutta ja persoonallisuutta. ”Kurssi voi toimia myös piristysruiskeena syksyn harmauden ja sateen keskellä. Kun on kurssilla käynyt nappaamassa alkukipinän ja perustiedot aiheesta, harrastusta on helppo jatkaa kotona”, Nuutinen lisää.

Siirtomateriaalein tuunatut puukengät

Kaunokit kauneimmillaan –kurssi kokoontuu opistotalolla kahtena viikonloppuna 18.-19.11. ja 2.-3.12. klo 9-13.30. Kurssille ilmoittaudutaan opiston kotisivuilla tai toimistossa.

Lisätietoa Maria Nuutinen, p. 050 549 1430, nuutisenmaria@gmail.com

 

Pin It on Pinterest

Back To Top