fbpx
skip to Main Content

Vuosi täynnä yhdessä tekemisen meininkiä ja Suomi 100 -juhlintaa

Vuosi 2017 on innostanut opiston opiskelijoita, opettajia ja henkilökuntaa suunnittelemaan ja toteuttamaan tapahtumia, joissa Suomi 100 -juhlavuotta on juhlistettu yhdessä paikallisten asukkaiden kanssa. Suomea, suomalaisuutta ja 100-vuotista itsenäisyyden aikaa on lähestytty eri aineiden opetusryhmissä pitkin vuotta. Tässä muutamia esimerkkejä yhteisistä juhlavuoden tapahtumista ja tunnelmista.

Sinivalkoisia sävyjä kevätnäyttelyssä ja taiteen perusopetuksessa

Huhtikuisissa kevätnäyttelyissä Suomi-teema toistui kädentaitojen ja käsitöiden opiskelijoiden töissä. Kevätnäyttelyt järjestettiin opistotalolla Lappeenrannassa ja Luumäen kunnantalolla.

Suomen kansallislintu joutsen Juhana Ylikojolan maalauksessa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luontoaihe oli tärkeä Luumäellä kokoontuvien taiteen perusopetuksen opiskelijoille. Keskustellessaan suomalaisuudesta 7-9 -luokkalaiset nuoret nostivat esille Suomen eläimet ja vuodenajat. Kevään aikana nuoret toteuttivat yhdessä projektityön, jossa huomioitiin sekä kulttuurinen että ekologinen kestävä kehitys. Vanhan kirjahyllyn taustalevy sai uuden tehtävän maalauksen taustana. Valmiista akryylimaalauksesta on löydettävissä runsaasti mielenkiintoisia ja hauskoja yksityiskohtia Suomesta.

Suomi 100 -teos on nähtävillä opistotalolla Pohjolankadulla.

Opistotalolta löytyy myös iso Suomen kartta. Puutyönopettaja Tero Hulkkonen työsti vanerilevystä vartalon Suomi-neidolle, minkä jälkeen siihen sijoitettiin savityökurssilaisten loihtimia eläimiä ja kasveja.

Joulupukkikin on löytänyt paikkansa EKKO:n Suomi-kartassa.

Siun ja miun -tapahtuma kokosi ihmisiä ympäri kaupunkia

EKKO:n 26.8. järjestämä Siun ja miun helmiä -tapahtuma oli osa valtakunnallista Yhdessä -viikonloppua. Ohjelmaa ja opiston toiminnan esittelytuokioita oli tarjolla aamuvarhaisesta iltamyöhään. Tapahtumien alkamisajat liittyivät Suomen itsenäisyyden ajan tärkeisiin hetkiin ja tapahtumiin.

Päivä aloitettiin klo 6.12 lipunnostolla ja rehtoreiden vetämällä aamuhölkällä. Myllysaaressa klo 7.05 järjestetty aamujooga houkutteli paikalle ryhmän aamuvirkkuja ja samalla muistettiin Suomen jääkiekkomenestystä 7.5.1995. EKKO:n runonlausujat esittivät ystävyysaiheisia runoja Lappeenrannan kauppatorilla klo 10.05 alkaen. Runojen taustalla oli 10.5.1944 solmittu Pariisin rauhan sopimus.

Onni Lappalainen kuvaa Runon ääni -lausuntaryhmäläisiä kauppatorilla.

Opistotalon ovet olivat avoinna klo 11-15. Luokissa oli näytteillä opiskelijoiden ja opettajien tekemiä kuvataiteen ja kädentaitojen töitä. Liikuntasalissa tarjoiltiin liikunnallisia maistiaisia. Työpajoissa oli mahdollisuus seurata posliininmaalausta, lasi-, savi- ja emalitöiden valmistamista sekä vaatteiden tuunausta. Esillä oli myös parkitusta kalannahasta valmistettuja tuotteita.

Tiinalotta Särmölän rautalankaiset linnut toivottivat kävijät tervetulleiksi EKKO:n avoimiin oviin.

Myös Anna-Maija Jokisen lasityöpajassa näkyi sinivalkoinen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kansainvälisessä kahvilassa nautittiin thaimaalaisia ja venäläisiä herkkuja. Samalla pääsi tutustumaan onnittelukortteihin, joita kielten opiskelijat olivat kirjoittaneet 100-vuotiaalle Suomi-neidolle. Maahanmuuttajat olivat puolestaan koonneet ajatuksiaan Suomesta sanoin ja kuvin. Esillä olivat myös Miun oppimisen helmi -kirjoitukset, joissa EKKO:n eri-ikäiset opiskelijat kertoivat elämänsä varrella kokemistaan tärkeistä oppimisen hetkistä.

Suomi-teemaa sanoin ja kuvin

Suomi 100 -juhlinta huipentui illalla Sataman valot -tapahtumaan Lappeenrannan satamatorilla. EKKO tarjosi paikalla olijoille vauhdikkaita liikuntahetkiä Lavis-jumpan ja Piloxing-treenin parissa. Illan hämärtyessä nautittiin vielä itämaisen tanssin rytmeistä klo 19.17. Ilta päättyi klo 20.17 upeaan  argentiinalaiseen tangoon, jota säestivät viulisti Linnea Hurttia ja alttoviulisti Ivan Podyachev.

Oranssi infopiste houkutteli satamatorilla kävijöitä tutustumaan EKKO:n tarjontaan.

Yhdessä koettua on tallennettu sanoin ja kuvin

Yhteisiä hetkiä juhlavuoden varrelta kootaan parhaillaan EKKO:n verkkosivuille.
Vuosi 2017 Yhdessä -sivut avataan itsenäisyyspäivän aattona 5.12. osoitteessa https://peda.net/ek2.
Kuvamateriaalin lisäksi sivustolta löytyy opiskelijoilta saadut Miun oppimisen helmi -kirjoitukset.
Suomi-neidon onnittelukortit ja Minun Suomi -kirjoitukset ovat kokonaisuudessaan nähtävillä opistotalolla.

 

 

 

 

 

 

Siun ja miun helmiä -teemapäivän tapahtumia on tallennettu myös videolle.
Videon kuvaus, editointi ja musiikki on Onni Lappalaisen käsialaa.


Opisto haluaa kiittää lämpimästi kaikkia, jotka ovat olleet mukana juhlistamassa satavuotiasta Suomea.
Suurkiitos myös sille runsaalle joukolle EKKO:n opiskelijoita, opettajia ja henkilökuntaa, joka on osallistunut tapahtumien suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Vuosi 2017 oli Meijän juttu!

 

 

Pin It on Pinterest

Back To Top