skip to Main Content

EKKOn erityisryhmät mukana Hyppy! -festivaalilla

EKKOn Erityisryhmät Mukana Hyppy! -festivaalilla
Miehiä laiturilla -esityksen työryhmää. Kuva: Katja Paakki

Lappeenrannassa järjestetään toukokuussa Hyppy! –festivaali, jossa juhlistetaan kehitysvammaisten näyttämötaidetta. Hyppy! –festivaalia on järjestetty vuodesta 2016 lähtien Mikkelissä ja nyt tapahtuma jalkautuu myös Lappeenrantaan.

Mukana Lappeenrannan Hyppy! -festivaalissa on kaksi EKKOn opiskelijoiden esitystä. Katja Paakki ohjaa Joutsenossa Erityisryhmien teatteriviikonloppua.

– Tarkoitus on osallistua HYPPY! -festareille ryhmäni kanssa. Oikeastaan sain tietää festareista  EKKOn kautta ja miulle sitten vinkattiin asiasta. Aikaisemmin festarit on järjestetty Mikkelissä, joten siellä en ole ollut mukana, Katja kertoo.

Katjan mukaan osallistumista festivaaleille ei tarvinnut miettiä pitkään.

– Olen ohjannut ryhmää jo yli kymmenen vuotta ja ikinä ei ole tarvinnut patistella esiintymään. Jokainen on löytänyt oman luontevan paikkansa. Kaikki ryhmäläiset eivät ole lavalla, tärkeitä tehtäviä löytyy myös kulisseista.

Mukana festivaalissa on myös Heikki Hytin ohjaama Bändiryhmä Luumäeltä.

– Hyvillä fiiliksillä lähdössä mukaan.  Innostus mukaan lähdöstä lähti siitä kun ryhmässä hyviä laulajia, Heikki toteaa.

Mutta millaisia esityksiä EKKOn ryhmiltä on tiedossa?

– Laulua hanurimusiikin säestyksellä, Heikki kertoo lyhyesti.

– Meidän esitys on nimeltään Miehiä laiturilla. Esitys on rakentunut viikonloppukurssin aikana tekniikalla ideasta esitykseksi. Kuten nimi jo kertoo, lavalla nähdään vain miehiä. Esityksessä kuullaan miesten ääni tärkeistä, arkisista asioista. Esitys kestää noin 7 minuuttia, Katja paljastaa.

Hyppy! –festivaali järjestetään 24.5. klo 18.00 Lappeenrannan kaupunginteatterilla.  Lisätietoja tapahtumasta sekä lipunmyynti löytyy osoitteesta hyppyry.fi.

Back To Top