skip to Main Content

Miten ilmoittaudun?

Voit ilmoittautua opistoon pääsääntöisesti kahdella tavalla, itsenäisesti nettisivuillamme tai käymällä toimistossamme. Valitse se tapa, joka sopii sinulle parhaiten.

Muistathan kuitenkin ilmoittautua ajoissa eli vähintään viikko ennen kurssin alkua. Näin varmistat kurssipaikkasi sinua kiinnostavalla kurssilla.

Opintoryhmiin voi ilmoittautua milloin tahansa lukuvuoden aikana, mikäli niissä on tilaa. Ilmoittautuminen on aina sitova ja velvoittaa maksamaan kurssimaksun. Jos haluamasi ryhmä on täynnä, voit halutessasi jäädä jonottamaan opiskelupaikkaa ja ilmoittautua varasijalle.

Opistosta otetaan yhteyttä ennen kurssin alkua vain, jos kurssi peruuntuu tai olet saanut opiskelijapaikan varasijalta.

Tarjoamme tilauksesta myös yksilö- ja pienryhmäopetusta lähinnä tietotekniikassa ja kielissä. Juuri sinulle tai ryhmällesi räätälöidystä opetuksesta voit kysyä lisää opettajiltamme. Kielistä vastaa Tarmo Mahla, p. 050 555 8466, suomen kielestä Sirpa Tereska, p. 044 566 3364 ja tietotekniikasta Pasi Litmanen, p. 050 555 7271. Musiikin opettajien yhteystiedot löydät opinto-ohjelmasta musiikin kurssitiedoista.

Opistolla on oikeus tehdä muutoksia opinto-ohjelmassa ilmoitettuihin kurssitietoihin.

Voit ilmoittautua:

 1. verkossa: opistopalvelut.fi/ekko
  Suora linkki sähköiseen kurssi-ilmoittautumiseen löytyy myös etusivulta kohdasta Hae kursseja / Ilmoittaudu

tai

 1. opiston toimistossa.

Opiston toimisto

Toimistomme on osoitteessa Pohjolankatu 27, 53100 Lappeenranta.

Katso toimiston aukioloajat ennen opetuskauden alkua täältä,

Toimiston aukioloajat ovat opetuskaudella (6.9.–12.12.2021, 10.1.–10.4.2022) seuraavat:
ma ja ti       klo 10.00–17.15
ke ja to       klo 10.00–15.00
pe                suljettu

Toimiston aukioloajat opetuskauden ulkopuolella:
ma–to       klo 10.00–15.00
pe              suljettu

Syys- ja hiihtolomalla eli viikoilla 43 ja 9 ja pääsiäislomalla toimisto on suljettu.
Toimisto on suljettu myös kesälomien (17.6–4.8.2021) ajan.
Kysy lisää: toimisto(at)ekko.fi tai p. 044 566 4553.

Tärkeitä asioita ilmoittautumisesta

 • Netti-, puhelin- ja toimistoilmoittautuminen lukuvuodeksi 2021–2022 alkaa 14.6.2021 klo 9.00. Netissä ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa opistopalvelut.fi/ekko. Puhelinilmoittautumisia otetaan vastaan toimiston numerossa p. 044 566 4553 (14.–16.6.) ja 050 555 8466 (vain 14.6.)
 • Elokuun marketti-ilmoittautumiset on peruttu huonontuneen koronatilanteen takia.
 • Musiikin yksityisopetus: entiset oppilaat ilmoittautuvat suoraan opettajilleen opinto-ohjelman mukaisesti ja uudet opiskelijat voivat kysellä vapaita paikkoja opinto-ohjelman ohjeiden mukaan, suoraan opettajilta.
 • Opetusryhmien toiminta aloitetaan pääsääntöisesti kymmenellä (10) opiskelijalla. Kunnissa minimiopiskelijamäärä on 8 tai 10 opiskelijaa. Näistä aloitusmääristä poiketaan vain rehtorin luvalla.
 • Koronatilanteen vuoksi joidenkin opiskelijaryhmien maksimikokoa on jouduttu rajoittamaan. Kursseille voi ilmoittautua varasijalle. Lisäämme opiskelijapaikkoja, mikäli rajoitukset sen sallivat.
 • Kun ilmoittaudut netissä tai joissain tapauksissa puhelimitse, saat viitenumeron kurssimaksun maksamista varten. Erillistä laskua emme lähetä kotiin.
 • Jos maksat Sporttipassilla tai Smartumilla netissä, kerää ostoskoriin vain henkilökohtaiset kurssisi, jotka voit maksaa edellä mainitulla passilla. Tyky-kuntosetelillä ja tyky-onlinekoodilla voit maksaa vain toimistossa.
 • Opisto tarvitsee yleisesti ottaen ilmoittautujan yhteystiedot sekä henkilötunnuksen asiakaslähtöistä yhteydenpitoa ja maksuliikennettä varten. Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Sähköpostitse ei voi ilmoittautua.
 • Verkon kautta ilmoittautuessasi saat ilmoittautumisnumeron, jonka avulla voit myöhemmin tarkistaa, mihin olet ilmoittautunut. Ota numero talteen.
 • Voit ilmoittaa kursseille itsesi ja tarvittaessa ystäväsikin. Alle 16-vuotiaan ilmoittautujan tulee ilmoittaa myös huoltajan yhteystiedot.
 • Kurssien pituus on ilmoitettu oppitunteina. Yhden oppitunnin pituus on 45 minuuttia

Huomio! Jos sinulla on koronan vuoksi perutuista kursseista saamatta kurssihyvityksiä, älä maksa uusia kurssimaksuja. Toimisto tarkistaa maksut ja lähettää maksulinkin ennen syyskauden alkua.

Back To Top