skip to Main Content

Tietotekniikka

Tietotekniikkaa aloittelijoille ja konkareille

Opistossa on tietotekniikan kursseja vasta-alkajille ja kokeneille käyttäjille. Tietotekniikan alkeiskursseilla aloitetaan tietokoneen käytön perusasioista. Opetellaan koneen avaamista, sulkemista sekä näppäimistön ja hiiren käyttöä. Kursseilla harjoitellaan myös tekstinkäsittelyä, tallentamista sekä tutustutaan nettiin.

Jos perusasiat ovat sinulla jo hallussa, tule opettelemaan toimisto-ohjelmien hyödyntämistä, netissä julkaisemista tai kolmiulotteista mallintamista. Voit myös perehtyä Mac-koneiden maailmaan, videoeditoinnin perusteisiin, oman demon äänittämiseen tai konemusiikin tuottamiseen.

Tietotekniikassa samaan määränpäähän vie usein useampia polkuja, joita käydään kursseilla yhdessä läpi. Keskustellaan erilaisiin tietotekniikan tarpeisiin liittyvien maksullisten ja ilmaisten ratkaisujen hyödyistä tai haitoista. Otetaan kaikessa myös tietoturva huomioon!

Yksilöopetuksessa käydään juuri sinun haluamiasi asioita läpi. Voidaan opetella muun muassa kuvien siirtoa koneelle, kuvankäsittelyä, internetin ja sähköpostin käyttöä sekä tekstin muotoilua. Vaihtoehtoisesti yksilöopetus voi sisältää kameran käyttöä, taulukoiden tekoa, koneen päivittämistä, tietoturva-asioita tai vaikkapa yleistä tabletin tai kännykän käyttöä.

Kaudella 2019–2020 EKKO tarjosi maksutonta ja kaikille avointa digikoulutusta ja -opastusta osana OPH:n tukemaa hanketta.

Lisätietoja:
Tietotekniikan vastuuopettaja Pasi Litmanen, pasi.litmanen (at) ekko.fi, p. 050 555 7271.

Back To Top