skip to Main Content

Usein kysytyt kysymykset

Mikä Etelä-Karjalan kansalaisopisto on?

Opistomme on kansalaisopisto, jossa voi opiskella ja harrastaa monia eri aineita, kuten kieliä, kuvataiteita, kädentaitoja, liikuntaa ja tanssia, tietotekniikkaa, musiikkia sekä yhteiskunnallisia ja humanistisia aineita.

Mistä saan opinto-ohjelman?

Opinto-ohjelma on luettavissa opiston nettisivuilla kesäkuun alussa. Paperisen opinto-ohjelman voi noutaa itselleen lähimmästä jakelupisteestä. Lisätietoa lukuvuoden 2022-2023 jakelupisteistä on luettavissa opiston kotisivuilla.

Miksi kurssit on jaettu erillisiksi syys- ja kevätkauden kursseiksi?

Lukuvuosijaolla haluamme turvata sen, että kurssimaksu ei muodostuisi osallistumisen esteeksi. Lisäksi monet opiskelijat ovat toivoneet mahdollisuutta ilmoittautua vain puolelle vuodelle. Näin haluamme palvella paremmin opiskelijoitamme.

Milloin kursseille ilmoittaudutaan?

Seuraavan lukuvuoden kursseille ilmoittautuminen alkaa vuosittain kesäkuussa. Ilmoittautua voi joko netissä www.ekko.fi tai opiston toimistossa. Heinäkuussa toimistomme on kiinni. Elokuun alkupäivistä alkaen kursseille voi ilmoittautua netin lisäksi henkilökohtaisesti opiston toimistossa.

Ennen lukuvuoden alkua järjestämme ilmoittautumismahdollisuuksia myös toiminta-alueemme marketeissa ja Luumäen kunnantalolla. Ilmoittautua voi toki ympäri vuoden, niin kauan kuin kursseilla on tilaa.

Suosittelemme ilmoittautumaan ensisijaisesti netissä tai käymällä henkilökohtaisesti opiston toimistossa. Tarkat ilmoittautumisajat kullekin kurssille ilmoitetaan painetussa opinto-ohjelmassa, paikallislehdissä sekä opiston nettisivuilla.

Miten kurssille ilmoittaudutaan?

Helpointa ja nopeinta on ilmoittautua netin kautta osoitteessa www.ekko.fi ja klikata kohtaa Hae kursseja/Ilmoittaudu. Netin kautta voit ilmoittautua kursseille ja maksaa ne ympäri vuorokauden ilmoittautumisen alettua. Voit ilmoittautua myös opiston toimistossa ja joissain tapauksissa myös puhelimitse toimiston aukioloaikoina.

Haluan ilmoittautua englannin kurssille koko vuodeksi. Voinko maksaa vain syyskauden kurssille ilmoittautuessani?

Kyllä voit. Kevätkauden kurssimaksu tulee olla maksettu marraskuun loppuun mennessä. Tarkemmat ohjeet löydät täältä.

Miksi ilmoittautuessa kysytään henkilötunnusta?

Henkilötunnus tarvitaan maksuliikenteen vuoksi.

Miksi ilmoittautuessa pyydetään matkapuhelinnumero?

Kun tiedämme opiskelijan puhelinnumeron, voimme ilmoittaa nopeasti ryhmätekstiviesteillä kurssin mahdollisista tila- tai aikataulumuutoksista.

Voinko ilmoittautua kurssille, joka on jo alkanut?

Monille pitkille kursseille voi ilmoittautua vielä alkamisen jälkeenkin. Ota silloin yhteyttä opiston toimistoon.

Saanko erillisen vahvistuksen kurssin alkamisesta?

Muistutamme sähköpostitse kurssin alkamisesta neljä päivää ennen kurssin alkua.

Kuinka voin perua osallistumiseni kurssille?

Peruuttaminen pitää tehdä aina kansalaisopiston toimistoon ja viimeistään viikko ennen kurssin alkamista. Muussa tapauksessa veloitamme 10 euron käsittelymaksun.

Palautetaanko kurssimaksuni, jos keskeytän kurssin?

Ei palauteta. Ilmoittautuminen on sitova.

Miten voin maksaa kurssin?

Voit maksaa kurssin kolmella vaihtoehtoisella tavalla:

1. Verkkopankin kautta ilmoittautumisen yhteydessä.

2. Viitenumerolla verkkopankissa eräpäivään mennessä. Viitenumeron saat ilmoittautuessasi.

3. Käteisellä tai pankkikortilla opiston toimistossa.

Lue lisää Kurssimaksun maksaminen -sivulta.

Ilmoittauduin kurssille, mutta en huomannut mahdollisuutta saada opintoseteliavustusta. Voinko saada sen myöhemmin?

Kyllä voit, mikäli kurssin nimen perässä oli OS -merkintä ja olet oikeutettu kyseiseen alennukseen. Täytä oheinen lomake ja opintosetelialennus (15 €) palautetaan myöhemmin ilmoittamallesi tilille. Huomaathan, että OS-alennuksia myönnetään vain yksi / hlö / lukuvuosi niin kauan kuin seteleitä riittää.

Voinko saada alennusta, jos käyn useammalla kurssilla?

Kyllä. Paljousalennus on ensimmäistä kertaa käytössä lukuvuonna 2022-2023. Jos osallistut lukukauden (syksy tai kevät) aikana useammalle kurssille, saat joka viidennen kurssin puoleen hintaan. Maksualennus on kuitenkin enintään 30 euroa ja saat sen edullisimmasta kurssista. Alennus on henkilökohtainen. Alennuksesta sinun on sovittava opiston toimiston kanssa joko sähköpostitse (toimisto@ekko.fi) tai puhelimitse 044 566 4553.

Ilmoittauduin verkossa kurssille, mutta kurssin maksaminen ei onnistu. Miten toimin?

Ota yhteys opiston toimistoon, p. 044 566 4553.

Miksi kurssi, jolle olen ilmoittautunut, perutaan?

Jos kurssille ilmoittautuneiden määrä jää alle minimimäärän, kurssi perutaan noin viikkoa ennen kurssin alkamista. Opistosta otetaan tekstiviestitse yhteyttä, jos kurssi peruuntuu. Jos olet ehtinyt maksaa kurssin, sinulta pyydetään tilinumero, johon maksamasi kurssimaksu palautetaan.

Lappeenrannassa pidettävällä kurssilla pitäisi olla vähintään 10 ilmoittautunutta. Joutsenossa, Ylämaalla ja harvaanasutuissa lähikunnissa sekä Luumäellä ilmoittautuneita pitäisi olla vähintään kahdeksan. Näistä aloitusmääristä voidaan poiketa vain rehtorin luvalla.

Menetänkö kurssipaikkani, jos olen monta kertaa poissa?

Jos joudut jostain syystä olemaan poissa kurssilta, et menetä kurssipaikkaasi.

Milloin poissaolosta tulee ilmoittaa?

Opettaja kertoo kurssin alussa poissaolojen ilmoittamisesta. On toki hyvä tietää, jos jostain syystä olet pois kurssilta pidemmän aikaa.

Miksi jotkut kurssit maksavat paljon enemmän kuin toiset?

Kurssimaksuihin vaikuttavat kurssin kokonaiskesto ja tarjonta sekä muut kulut, kuten kurssin tilavuokra sekä materiaalit.

Ovatko opiskelijat opiston puolesta vakuutettuja?

Opiskelijat eivät ole opiston puolesta vakuutettuja. Jokaisella kurssilaisella on mieluusti oltava oma henkilökohtainen vakuutus.

Voiko ryhmää vaihtaa, jos huomaa olevansa liian vaikeassa tai helpossa ryhmässä?

Kyllä voi vaihtaa, jos sinulle sopivammalla kurssilla on tilaa. Jos haluat vaihtaa kurssia, ota yhteyttä opiston toimistoon.

Voiko kurssille osallistumisesta saada todistuksen?

Kyllä. Voit pyytää todistuksen opiston toimistosta. Kuluvan lukuvuoden osallistumistodistus maksaa 5 euroa/kpl. Edellisten lukuvuosien todistukset maksavat 10 euroa/kpl. Yli kymmenen vuotta vanhoista opinnoista emme anna todistuksia.

Hankkiiko osallistuja itse kurssin oppikirjan?

Kyllä, jokainen hankkii itse kirjan. Ensimmäiselle kerralle voi tulla ilman oppikirjaa.

Voiko ystäväni osallistua kurssille puolestani niinä kertoina, kun en itse pääse osallistumaan?

Ei voi, kurssipaikka ja -maksu ovat henkilökohtaisia.

Voiko poissaolon käydä korvaamassa toisessa ryhmässä?

Poissaoloja ei voi korvata osallistumalla toisen opintoryhmän opetukseen.

Onko opistolla toimintaa kesäisin?

Opistolla on joitakin kesäkursseja, ja ne alkavat jo huhtikuun puolen välin jälkeen. Touko-kesäkuun valmistelemme seuraavan lukuvuoden ohjelmaa. Heinäkuun lomailemme.

Miten voin antaa palautetta tai esittää kurssitoiveita?

Voit jättää palautteesi ja toiveesi toimistoon tai opiston rehtorille sähköpostitse tai puhelimitse. Myös nettisivuilla on mahdollisuus antaa palautetta erillisellä lomakkeella.

Voivatko Etelä-Karjalan kansalaisopistossa opiskella muut kuin eteläkarjalaiset?

Kyllä, meillä voivat opiskella myös muiden kaupunkien ja kuntien asukkaat.

Back To Top