skip to Main Content

Yhteiskunta

Yhteiskuntaa eri vinkkeleistä

Etelä-Karjalan kansalaisopisto järjestää vaihtelevasti yhteiskunnallisia sekä muiden tieteenalojen kursseja ja yleisöluentoja.

Kaudella 2021-2022 tarjolla on esimerkiksi sanataidetta, sukututkimusta, filosofiaa, improvisaatiota, elokuvakursseja sekä Naisten piiri, jossa virkistäydytään yhdessä kulttuurin, hyvinvoinnin, ajankohtaisten asioiden ja yhteiskunnallisten ilmiöiden äärellä.

Lukuvuonna 2021-2022 opisto jatkaa yhteistyötä Lappeenrannan kaupunginkirjaston sekä Kulttuuritila Nuijamiehen kanssa.

Joka lukuvuosi opisto tarjoaa myös maksuttomia yleisöluentoja  Lappeenrannan kaupunginkirjastossa. Syksyllä 2021 luentojen aiheita ovat mm. siirtolapuutarhatoiminta Lappeenrannan Skinnarilassa, ajan filosofia, Saimaan Geopark -luontomatkailukohde sekä 100 vuotta täyttänyt Lotta Svärd -järjestö.  Kevään 2022 luentojen aiheina ovat yhteisöllinen kaupunkiviljely, luonnon monimuotoisuus, Aleksandr Suvorovin reitit sekä jouhikon lähihistoria. Kevään verkkoluentojen tallenteisiin ja esitysmateriaaleihin voit tutustua tapahtumasivuillamme.

Vuosittain opisto on tarjonnut virkistäytymistä myös kehitysvammaisten opintopiirin ja Aivoliiton Juttu-tuvan merkeissä. Juttu-tupa on kurssi puhehäiriöisille henkilöille. Erityisryhmien kurssit olivat kevään 2021 koronatilanteen vuoksi tauolla.

Lisätietoja:
Viestintä- ja hankekoordinaattori Kaisa Leinonen, kaisa.leinonen (at) ekko.fi, p. 050 555 1676.

Back To Top