skip to Main Content

Luennot ja tapahtumat

Etelä-Karjalan kansalaisopisto järjestää lukuvuoden aikana yleisöluentoja, oppilaskonsertteja sekä taide- ja kevätnäyttelyitä. Yleisöluennot, tapahtumat ja näyttelyt ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Ilmoitamme tapahtumista opinto-ohjelmassa, nettisivuillamme, opiston somekanavissa ja paikallislehdissä.

Kevään 2022 tapahtumia

Yhdessä taitaen – EKKOn kevätnäyttely verkossa 13.5.–30.6.2022
Näyttelyyn voi tutustua osoitteessa galleria.ekko.fi
Näyttelyssä on kuvia kansalaisopiston opiskelijoiden töistä 2021–2022 lukuvuoden kursseilla. Lue lisää näyttelytiedotteesta sivuillamme.

EKKOn kevätpäivä opistotalon pihalla 28.5. klo 10–15
Ohjelmassa on pihakirppis, työpajoissa maalausta lapsille ja makramee-solmeilua kaikille kiinnostuneille, kahvio ja muuta kivaa tekemistä. Ohjelma:

Klo 10.30 pihamuskari, Mariina Niittymäki
Klo 11.30–13.00 makramee-työpaja, Miia Neuvonen
Klo 13.00–14.30 akryylimaalausta lapsille (ja muille), Tiinalotta Särmölä

Lue lisää tiedotteesta EKKOn sivuilla.

Menneitä tapahtumia
Kevään 2022 yleisöluennot Kulttuuritila Nuijamiehessä

Yleisöluennot klo 18–19.30 Kulttuuritila Nuijamies, Valtakatu 39, Lappeenranta

To 17.3. Luonnon monimuotoisuus ja ihmisen hyvinvointi
Biologi Kimmo Saarinen luennoi luonnon monimuotoisuuden kytköksistä ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin.

To 31.3. Yhteisöpuutarha
Uus Kulttuuri ry:n
aktiivit kertovat yhteisöpuutarhaprojektista Rakuunamäellä.

SIIRRETÄÄN MYÖHEMMÄKSI! Suvorovin reiteillä
Venäläinen generalissimus Suvorov rakennutti linnoituksia ja kanavia Kaakkois-Suomeen. Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön luento vie meidät 1700-luvun pyörteisiin.

mies ja jouhikko

Ilkka Heinonen ja jouhikko. Kuva: Timo Heinonen

Ke 20.4. Tanssittajasta konserttisoittimeksi – jouhikonsoiton muutos 1900-luvulta lähtien
Kun jouhikkomestarit Feodor Pratšu ja Juho Vaittinen soittivat ohjelmistoaan musiikintutkija A. O. Väisäselle 1900-luvun alussa, oli jouhikonsoiton perinne Laatokan pohjoisrannoilla jo sammumaisillaan. Haitari ja viulu olivat korvanneet vienoäänisen jouhikon tanssien säestyssoittimina. 1980-luvulla kiinnostus jouhikkoa kohtaan alkoi elpyä, ja nykyään jouhikko tunnetaan omaleimaisena konserttisoittimena sekä soitto- että rakennusharrastuksena. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tohtorikoulutettava, muusikko Ilkka Heinonen tutustuttaa meidät jouhikon lähihistoriaan museosoitinkopioiden sekä modernin jouhikon sävelin.
Maksuttoman yleisöluennon jälkeen ilta jatkuu jouhikkokonsertin merkeissä noin klo 20. Lippuja illan keikalle voi ostaa Kulttuuritila Nuijamiehestä.

Hyväntekeväisyysimproshow 11.4. Nuijamiehessä
EKKOn improvisaatioryhmä Huti-kassa järjestää kaikille avoimen improvisaatioillan maanantaina 11.4. klo 18.30–19.30 Kulttuuritila Nuijamiehessä, Valtakatu 39. Vapaa pääsy. Tilaisuudessa SPR:n keräyslipas – vapaaehtoiset lahjoitukset ohjataan Ukrainan sodan uhrien auttamiseen. Lahjoittaa voi myös verkossa SPR:n katastrofirahastoon. Lue lisää tiedotteesta.

Koltut kiertoon – vaatteiden vaihtorekki opistotalon pohjakerroksessa

Tee löytöjä vaaterekistä ja tuo omat tarpeettomat vaatteesi tilalle! Tuothan vain ehjiä ja puhtaita vaatteita. Vaatteita voi tuoda toimiston aukioloaikoina ma-to.

 

Back To Top