skip to Main Content

Yhdessä taitaen -kevätnäyttely aukeaa 13.5. verkossa

Yhdessä Taitaen -kevätnäyttely Aukeaa 13.5. Verkossa

EKKOn kevätnäyttely järjestetään jälleen verkossa 13.5.–30.6. välisenä aikana. Näyttelyssä on kuvia kansalaisopiston opiskelijoiden töistä lukuvuoden 2021–2022 kursseilta. Näyttelyyn voi tutustua osoitteessa galleria.ekko.fi.

– Näyttelyssä on esillä työvuoden aikana valmistuneita taideaineiden ja kädentaitojen kurssien opiskelijoiden töitä. Myös Luumäen taiteen perusopetus töineen on vahvasti mukana, kädentaito- ja taideaineiden vastuuopettaja Tuija Näränen kertoo.

EKKOn kevätnäyttely kantaa tänä vuonna nimeä Yhdessä taitaen.

 – Näyttelyn nimi tulee työvuoden 2021-22 kestävän kehityksen teemasta Yhdessä kestävästi. Siihen yhdistyy myös kuvataiteiden osaamismerkki, joka on nimeltään Taidan.

Kestävä kehitys on keskeisessä osassa Etelä-Karjalan kansalaisopiston toimintaa ja se näkyy myös näyttelyn töissä. Osa opiskelijoiden töistä on tehty hyödyntäen kierrätysmateriaaleja.

Verkkoon siirtynyt näyttely on tullut tutuksi EKKOn opettajille ja opiskelijoille korona-aikana. Näräsen mukaan opiskelijat ovat innostuneempia tästä nettinäyttelystä kuin aikaisemmin, sillä näyttelytöitä on esillä noin 900. Vaikka osa varmasti jo kaipaa perinteistä kevätnäyttelyä, niin verkkonäyttelyssä on omat hyvät puolensa.

– Verkkonäyttelyssä töitä voi tutkia tarkemmin kuin tavallisessa näyttelyssä ja näyttelyssä voi vierailla useaan kertaan kotoa käsin, Näränen selventää.

Jokavuotinen kevätnäyttely herättää innostusta opiskelijoissa sekä opettajissa. Tuija Näränen odottaa myös innolla perjantaina aukeavaa näyttelyä.

– On taas hienoa katsoa miten taitavia opiskelijoita ja opettajia meillä EKKOssa on. Jokakeväistä ihmetystä tässä odottelen!

Tervetuloa EKKOn kevätnäyttelyyn!

Back To Top